SON DAKİKA



Haber > Rize > Ercüment Şahin Çervatoğlu: ''Bireylerin iktidarını değil anlayışın iktidarını kuralım''

Ercüment Şahin Çervatoğlu: ''Bireylerin iktidarını değil anlayışın iktidarını kuralım''

Karadeniz Özel

03 Mart 2022 Perşembe - 11:20




Başkan Çervatoğlu, “Fındıklı halkına şunu diyorum; bireylerin iktidarını değil, anlayışın iktidarını kurmak için elimizden ne geliyorsa onu yapmalıyız. Anlayışın iktidarı da kurucu iktidardır” dedi





// Karadeniz Özel // Hüseyin TERZİ // Rize’nin Fındıklı İlçe Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ilçede yaptığı gerçekleştirdiği çalışmalarını gazetemiz Karadeniz’e anlattı.

Sürpriz projeleri hayata geçirmeyi planlayan Çervatoğlu, elektrikli araçlarla ücretsiz taşımacılığı hayata geçirmeyi planlıyor. Kentsel dönüşüm için çalışmalara yakında başlayacaklarını kaydeden Çervatoğlu, doğal gaz çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.  Fındıklı halkına da çağrıda bulunan Başkan Çervatoğlu, “Bu makam benim değil, burada ben emaneten oturuyorum, bu makam onların yeri. Onların bana verdiği yetki doğrultusunda burası benim çalışma alanım.  Her zaman hesap sorsunlar ve bütçemizi incelesinler. Küfür ve hakaret olmadıktan sonra her türlü eleştiriye, tartışmaya açığız. Fındıklı halkına şunu diyorum; bireylerin iktidarını değil, anlayışın iktidarını kurmak için elimizden ne geliyorsa onu yapmalıyız. Anlayışın iktidarı da kurucu iktidardır” dedi.
İlçede yapmış olduğunu çalışmalardan bahseder misiniz?



45 VATANDAŞI İSTİHDAM ETTİK

36 ayı doldurmak üzereyiz. 36 ayı mali değer olarak ölçersek 16.5 milyon bütçe ile aldık. Ortalama 17-18 milyon bütçemizin olduğunu düşünürsek 3 çarpı 18, 54 milyon eder.  54 milyonluk bütçede 45 arkadaşı biz istihdam ettik. 58 personelimiz vardı, bunlardan 16 arkadaşımızı emekli ettik. Biz de Viçebel AŞ ile şirket kurmuştuk. Belediye şirketinden 45 arkadaşımızı istihdam ettik. Bunu bir gider olarak kabul etmezsek artan paralarımız ile o günkü değeri ile 20 milyona yakın yatırım yaptık.

SOSYAL TESİSİMİZ BİTMEK ÜZERE

Atatürk Parkı içerisinde yer alan Viya Kafeyi yaptık. Aydın Boysan sosyal tesisleri bitmek üzere. Hayati Aykut Parkı’nın yenilenmesi modern içerisinde WC ve kentin dış yüzünü gösteren bir yer yaptık. Cadde iyileştirme çalışmaları yaptık. Cadde iyileştirmelerinden gidelim bir üretim tesisi oluşturduk. Yedi dönemin üzerinde ahşap atölyemiz var, geri dönüşüm ayrıştırma merkezimiz var. Kadememiz var. 3 tane mikser aldık. 2 tane beton santralimiz var.

KÜLTÜR MERKEZİ YAPIYORUZ

Sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi kurduk. Bunun dışında festivallerimizi yaptık. Şu anda belediye olarak bir iş insanımızın katkılarıyla birlikte bir kültür merkezi yapıyoruz. Sinema-tiyatro salonu ve müze inşaatı. Mayıs ayı içinde açılışını yapacağız. Altyapıda da birçok yatırımımız oldu. Üniversite yolunu bitirdik.

TRAFİK YOĞUNLUĞUNU AZALTIYORUZ

Fındıklı’da biz şunu yaptık. Halka ait olanı halka teslim ettik. Meci usulü ile engellilerin daha rahat yaşayabileceği engelsiz kaldırımsız caddeler yapmaya başladık. Trafik yoğunluğunu azaltmaya çalışıyoruz. Bisiklet yolları yapıyoruz. 3 tane kooperatif oluşturduk. Kooperatiflerle ortak çalışmalar yürütüyoruz. Turizm ile ilgili çalışmalarımız var. Aslında Fındıklı’da yaşama dokunan her şeye el atmaya çalışıyoruz.



ŞEFFAF ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ

Elbette biz ‘Süper Man’ değiliz. Tek başına Ercüment’te bunu yapmıyor. Bir kadro ile yapıyoruz bunu. Yönetim anlayışını değiştirdik. Burada makam yok. Bende sıradan bir işçiyim, çalışanım. 18 arkadaşımızla her pazartesi burada toplanırız, Fındıklı konuşulur, geçtiğimiz hafta değerlendirilir, gelecek hafta konuşulur. Bütün çalışmalarımızı şeffaf yürütmeye çalışıyoruz.

İlçede doğal gaz çalışmaları ne aşamada?

MERKEZ MAHALLESİ DOĞAL GAZA KAVUŞUYOR

Doğal gaz çalışmalarında Merkez Mahallemizde çalışmaları hemen hemen tamamladık. Yalnız firma tarafından yapılması gereken bir bağlantı var. Bu bağlantıda tamamlanınca insan yoğunluğu olan bölgede doğal gaz kullanımı başlayacak. Bu temiz çevre asından önemli. Ayrıca doğal gaz çalışmaları ile birlikte alt yapı konusunda da yeniden bir kent düzenlemesine doğru gidiyoruz. 

HİÇ TAKİP ETMEDİLER!

Vatan, şehit, sınırlar, onur bunlar çok değerli kavramlar. Ama bu kavramlar birileri tarafından çiğnenince önemli değil. Vakıflar Genel Müdürlüğü 2016 yılında dava açmıştı. Hiç takip edilmedi. Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde hiçbir şekilde işlem yapılmadı. Ne yazık ki bizim dönemimizde bizden o vakfedilmiş arazinin kullanım bedeli, kamulaştırılması istendi. 100 yıllık yol, mezarlık. Yolun altında kaybettiğimiz Emrah kardeşimizin şehitliği var. Şehitliği yapanda jandarma yani devlet yapmış. Mahkemede hakim karşısına çıktım ve bu davanın reddedilmesini istedim. Bilirkişi değer biçmiş ve bunu bana gönderdiler yani Fındıklı halkına gönderdiler.

ŞEHİDİMİZE DOKUNDURMAYIZ

Bunu AK Parti ilçe başkanına söylediğimizde ‘bize söyleseydin, takas yapardık’ diyor. Takas ile fiyat biçmek arasında ne fark var? Şu anda avukatlarımız savunmayı da verdiler. Ayın 24’ünde yöre halkı yani vakfedenlerle birlikte tekrar hakim karşısına çıkacağız. Ancak biz ne 100 yıllık yolu kamulaştırırız ne de şehidimize dokundururuz. İstiyorlar gelsinler yolu da kapatsınlar zorla şehit mezarlığını da taşısınlar.



BAŞKASINA CEZA YOK BİZE VAR

Yatırımlarınızın engellendiği yönünde iddialar var. Bu söylentiler doğru mu?


Ben bunu sayın valimizin toplantılarında da dile getiriyorum. Kendi yapılarından mı yoksa sadece bize mi dönem dönem bazı kurumlar bize böyle davranıyor. Örneğin Özel İdare. Cezalar kesiyor. Aynı Özel İdare diğer ilçelerde dere yataklarından mal çıkarırken ceza kesmiyor. Sayın Valimizden talepte bulunduk. Valimiz de talimatı verdi. Valimizden de tekrar randevu istedik. Biz devletin kurumuyuz. İki devlet yok bir devlet var. Özel İdare, özel şirketlerden beton alacağına bizim santralimiz var, malzeme ile birlikte yapalım. Daha kolay hizmet, gelin birlikte yapalım. Yapıp halkımıza verelim, ücretsiz yapabiliyorsak ücretsiz yapalım. Bu kadar girdi maliyetlerinin olduğu bir yerde belki ücretsiz hizmet veremeyiz ama katkılar ile hizmetimizi nitelikle hale döndürelim.

BİNBİR DEREDE SU GETİRTİYORLAR

Aslında Sayın Valimiz bu konuda çok memnun oldu. Gerekli talimatlarını vereceğini söyledi ama şu ana kadar bir şey olmadı. Biz dere yatakları ile ilgili başvurularımız olmasına rağmen karayolları diyor ki 700 metre yukarı al DSİ ise diyor ki 700 metre aşağıdan al. Yani bize diyorlar ki alma havada gez. Bir örnek biz kitap dağıtmaya çalışıyoruz Milli Eğitim bize binbir dereden su getirtmeye çalışıyor. Kütüphane yapmak istiyoruz ama olmuyor. Biz halkımıza hizmet ediyoruz. Halkımıza hizmet edince bu görülüyor. Bu görülünce de ‘Vay efendim bu işler nasıl oluyor’ diyorlar. Biz bütün engellemelere rağmen bu işleri yapıyoruz, yapmaya çalışıyoruz.



KENTİ GÜZELLEŞTİRECEĞİZ YAPTIRMIYORLAR

Diyorlar ki elektrik faturalarını belediye ödesin, hadi gelin. Gelin tarımda destek yapacaksanız yasalarını düzenleyin Tarım Kooperatiflerini bize bağlayın o zaman. Salgında çayla ilgili çalışmalarımızı biliyorsunuz. Biz halkımız için varız. Ben bu halkın evladıyım ve onlara hizmet etmek için varım. Bana engel çıkaranı ben her yerde teşhir ediyorum. Orman Bölge Müdürlüğü’nden, yer istiyoruz. Milli Emlakın boş yerleri var. Diyoruz ki ‘çiçek yetiştireceğiz, kentimizi güzelleştireceğiz, belediyenin parası boşa gitmesin’ diyoruz. Milli emlak bize ‘bunlar yasada yazmıyor, yapamazsınız’ diyor. Ama başka taraflara veya kişiye veriyorsunuz.

SANAYİ SİTESİNİ AK PARTİ YAPSIN!

Vakıflar Genel Müdürlüğü de aynısını yaptı. Mezarlık yapalım dedik kişiye kiraladı bize vermedi. Bunlar olunca ister istemez bu düşünceye kapılıyoruz. Fındıklı Rize’nin dördüncü büyük ilçesi. Her tarafta küçük sanayi sitesi var. Biz de yok, bunu kimin yapacağı önemli değil. Gelin buna destek verin. Bunu Adalet Kalkınma Partisi İlçe Örgütü yapsın. Hiç gocunmam altyapıya yine girerim. Sürekli engellemeler, yokuşa sürmelerle karşılaşıyoruz.

HERKES VAHŞİ DEPOLAMA YAPIYOR

Pazar’da Melyat bölgesinde devam çöp aktarma istasyonunda çalışmalar ne durumda?


Geçen yol bitmesi gerekiyordu, hala bitmedi. İç yüzünü bilmiyorum. Ben yönetime de katılmadım. KAÇKARBİRLİK’te eleştirel de yaklaşıyorum. Bu birlik neden var diye? Oradan Trabzon’a doğru taşınacak. Ama bir türlü faaliyete geçmedi. Herkes vahşi depolama yapıyor. Biz bir an önce bu tesisin tamamlanmasını istiyoruz. Vahşi depolamanın önüne geçilmesi gerekiyor.

EVSEL ATIKLARDAN MAMA ÜRETECEĞİZ

Biz bir nebze ikinci aşamaya doğru geçmeye çalışıyoruz. Geri dönüşüm mümkün olan çöpleri zaten ayrıştırıyorduk şimdi evsel atıkları ayrıştırıp sokak hayvanlarına mama üretmeyi düşünüyoruz. Hatta Merkez Efendi Belediyesi ile görüştük. Muhtemelen bir ekipman da kuracağız. Evsel atıklardan köpek maması üreteceğiz. Bu mamaları kedi ve köpeklere sağlayacağız. Bir anlamda sıcak yemekte vermeyi planlıyoruz. Şu anda mutfağı da inşaatı bitmek üzere.

BORCUMUZ 14.4 MİLYON

Fındıklı Belediyesi’nin borcuyla ilgili bilgi verir misiniz?


18.5 buçuk milyon borçla aldık. Şu anda yaklaşık 14.5 milyon civarında borcumuz var. Piyasa borcumuz yok. Ama aynı zamanda bugün toplamda 35 milyon değerinde bir yatırım da var. Altyapı ve temel hizmetler dışında. Biz yatırımları kar amaçlı yapmıyoruz. İstihdam sağlayıcı yatırımlar yapıyoruz. Ama şuna dikkat ediyoruz, belediye bütçesinden gitmemesine dikkat ediyoruz.



KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI VAR

Son olarak eklemek istedikleriniz neler?


Nisan ayı ara tatilinde Yayıncılar Kooperatifi ile birlikte kitap günleri düzenliyoruz. Birçok yazar ve şair gelecek. Bir hafta sürecek. Bunun için Rize’den ve Borçka’dan da servisler kaldıracağız. Ağustos ayında da kültür sanat festivali yapacağız. 2023 yılında hedeflediğimiz etkinlikler var. Önümüzdeki günlerde bütün caddelerde meci usulü ile yeni yapılar ortaya çıkaracağız. Kentsel dönüşüm noktasında çalışmalarımız var. Bölgenin dönüşümü ile ilgili çalışmalarımız var.

ÜCRETSİZ TAŞIMA İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Şehir içi ulaşımla ilgili ücretsiz taşıma çalışmamız var. Doğu-batı yakasına elektrikli araçlar koyma planımız var. Böyle bir çalışmamız var. Gerekli görüşmeyi yaptık. Araçların tespitine doğru gidiyoruz. Bu konuda büyükşehir belediyelerimizden hem teknik anlamda hem de araç desteği istiyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyemize de teşekkür ederim. Büyükşehir belediyesinin teknik ekibi buraya gelerek bizim kentimizi planladılar. Bu arada sinema salonu çalışmamız var. Ayrıca bir müze yapacağız.
R.A: Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Rize İl Temsilcimiz Hüseyin Terzi’ye önemli açıklamalar yaptı

Beğendim
3
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap