SON DAKİKA



Haber > Rize > Engeller boyun eğmeden aşkla hizmet ediyoruz

Engeller boyun eğmeden aşkla hizmet ediyoruz

07 Ocak 2022 Cuma - 16:10




Anadolu Kültür Eğitim Spor ve Yardımlaşma Derneği kuruluş amacını ve derneğin çalışmalarını anlatan Kansızoğlu, “Hiçbir Engele boyun eğmeden İlk günkü aşkla hizmete devam ediyoruz” dedi.





Anadolu Kültür Eğitim Spor ve Yardımlaşma Derneği (AKES-DER)  Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu, katıldığı bir TV programında derneğin kuruluş amacı ve faaliyetlerinden bahsetti. 2022 yılı için 33 adet yeni projelerinin olduğunu, bu projelerin içinde ilk ve en önemli projenin "Özel insanlara özel proje" olduğundan bahseden Kansızoğlu, ilk olarak bu projeye ağırlık verdiklerini ve tüm Türkiye hatta Avrupa'da bu projenin hayata geçirilebilecek düzeye geldiğini söyledi.  Kansızoğlu, diğer bir projenin ise disleksi eğitim seminerleri hakkında olduğunu anlattı. "Özel İnsanlara Özel Proje"den bahsederken "görme, işitme ve okur-yazarlığı olmayan toplamda 11 milyonu bulan vatandaşımızı kapsayacak bu projenin hayata geçirilmesi,  derneğimizin en büyük amacıdır" dedi.

KARDEŞ ELİ YARDIM PROJESİ

Kansızoğlu, “Dernek  pandemi dönemindeki kapanmada bile boş durmadı, ihtiyaç sahibi ve engelli vatandaşlarımıza  yardımlarımız devam etti. Rize-Mardin "Kardeş Eli" yardım projesi ile birçok ihtiyaç sahibi ailemize ulaşıldı. Dernek adına bir spor kulübü kurulacağından da bahseden Kansızoğlu “eğitim, kültür, spor ve  yardımlaşma birbirinden ayrılamaz bir bütündür,  biri olmazsa diğeri olmaz” dedi. Devletin vatandaşına verdiği haklardan bahseden Kansızoğlu,  vatandaşların haklarını aramak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sayfalarını takip ederek ihtiyaçları ne ise kaymakamlık ve belediyeler aracılığıyla ulaşabileceğini anlattı. 

SOSYAL ALANDA DA DEĞİŞİM ŞART

Rize'de yaşanan değişimden de bahseden Kansızoğlu fiziki değişim dönüşümün yanı sıra sosyal alanlarda da değişimin şart olduğunu söyledi.  Siyasetçi, kurum ve STK’lar birlik ve beraberlik içinde Rize’nin sorunlarına el atması gerektiğini söyledi.  Kalıcı projelerde, yetkili idari amirlerin muhtar, STK' ların   halkın ileri gelenleriyle bir araya gelip, onlardan da fikir alınması gerektiğini vurgulayan Kansızoğlu, bu sayede halkın gerçek sorunlarını öğrenmekte ve gelen eleştirilere de cevap vererek hızlı bir şekilde  konuya çözüm üretileceğini söyledi.  Ekonomi ile ilgili konulara değinen Kansızoğlu vatandaşların stok yapmaya yönelmesinin gereksiz olduğunu, alışverişini bilinçli yapması gerektiğini ve bu zorlu süreçte küçük esnafa yönelmelerinin hem kendi bütçeleri hemde mahalle esnaflarının arkasında durmaları gerektiğini vurguladı.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap