SON DAKİKA



Haber > Rize > DUR DURAK BİLMİYOR!

DUR DURAK BİLMİYOR!

21 Mart 2018 Çarşamba - 11:25




Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, ilçede yürütmüş olduğu altyapı, üstyapı, sosyal aktivite, kentin görüntüsünü değiştirmek adına dur durak bil





Sellim DENİZALP

Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, ilçede yürütmüş olduğu altyapı, üstyapı, sosyal aktivite, kentin görüntüsünü değiştirecek projeler, imar çalışmaları ile tarihinin en iyi Belediyecilik dönemini yaşıyor. 2014 yılı yerel seçimlerinin ardından kolları sıvayan Başkan Dr. Atilla Esmen, İlçenin sorunlarını bir bir ele alarak çözümlemeye devam ediyor. Öncelikli olarak mahalle halkının isteklerini yerine getiren Başkan Esmen, şu an itibariyle mahallelerin yol, alt ve üstyapı sorunları, asfaltlama, betonlama ve yol genişletme çalışmalarının %85’ini tamamlamış bulunuyor.

GENİŞ KAPSAMLI REVİZE

Yaklaşık 4 yıl gibi bir sürede birçok sorunu ortadan kaldıran Başkan Esmen, hazırlamış olduğu “Meydan Projesi” ile İlçe merkezinde geniş kapsamlı revize çalışmalarına başladı. Bu çalışmalar ile Çayeli ilçe merkezi yeni bir yüz kazanmış olacak. Halihazırda devam eden projede birçok yenilik ve değişiklikler İlçe halkını bekliyor. Tarihi değişime imza atmış hizmet ve çalışmaları 4 sene gibi bir kısa zamana sığdırması ile Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, çalışkan ve vizyon sahibi bir Belediyecilik ilkesini ortaya koymuş durumdadır. İlçenin sorunlarını en aza indirgeyen Esmen, içme suyu projesi ve terminal projesi ile ilerleyen günlerde halkının karşısına çıkmayı hedefliyor. Hayata geçirilecek olan projeler ile Çayeli daha modern ve turizme de el atmış olacak.

ÇALIŞMALARI İSTİŞARE EDİYOR


Başkan Esmen, hazırlamış olduğu projeleri, devam eden çalışmaları ve gelecekte hayata geçecek olan bir dizi yatırımlar hakkında İlçede yapmış olduğu esnaf ziyaretlerinde, sivil toplum örgütlü ziyaretlerinde ve de halkın değişik kesimleri ile istişarelerde bulunarak katkılarını almaya devam etmekte. Çayeli İlçesinde yaşayan insanların en büyük hayali ve beklentileri arasında yer alan Doğalgaz  çalışmaları Başkan Esmen’in Ankara’daki temasları sonucunda planlanan çalışmalara dahil edildi.  Şu an itibariyle İlçe genelinde Doğalgaz Ana İsale boru hattı çalışmaları başlamış ve halen daha devam etmektedir.  Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan yeni çalışma ile şehiriçi şebekesinin yapımına geçilecek.

HALKIN TALEBİ İLE

Çayeli Belediyesi yapmış olduğu çalışmalar ile kullanılmayan sokakları aktif hale getirdi. Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen ilçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında Eskipazar mahallesinde bulunan binaların arka ve ön kısımlarında kullanılmayan ve de deforme olmuş olan sokaklarda yenileme çalışmalarına başladı. Esmen, İlçedeki çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler alıyor. Eskipazar mahallesinde yürütülen sokak yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Esmen, bölge halkının talebi üzerine yürütmüş olduğumuz çalışmayı tamamlamış bulunuyoruz.

SOKAKLAR AYDINLANIYOR

Çayeli Belediyesi hazırlamış olduğu meydan projesi kapsamından İlçedeki belirlenen cadde sokaklara ilave aydınlatma direkleri dikti. Meydan Projesi içerisinde yer alan bir diğer bölge ise İlçenin sahil hattı idi. Bu kapsamda sahil hattına yeni aydınlatma direkleri dikildi. Çayeli'nde başlatılan doğalgaz ana boru hattı çalışmaları devam ediyor. Başkan Esmen'in girişimleri sonucunda geçtiğimiz ay Çayeli ilçe merkezinde başlanan doğalgaz ana boru hattı çalışmaları dört bölgede oluşturulan ekiplerle devam ediyor. Çayeli'nin uzun zamandır beklemiş olduğu doğalgaz'ın önümüzdeki yıl tüm evlerde kullanılması bekleniyor.


ÇEHREYİ DEĞİŞTİRECEK PROJE

Çayeli Belediyesi hazırlamış olduğu Meydan Projesi ile ilçeye daha modern ve estetik bir görüntü kazandıracak. Başkan Esmen’in üzerinde titizlikle çalışmış olduğu Meydan Projesi tamamlandı. Projenin tanıtımını resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapan Çayeli Belediyesi vatandaşların memnuniyetliğini bir kez daha kazanmış oldu. İlçede birçok büyük projelere imza atan Başkan Esmen, geçtiğimiz yıl “İçme suyu ve Alt Yapı” projesi ile gündeme gelmiş, yıllardır çözülemeyen alt yapı ve içme suyu hattı sorununu ortadan kaldırdığı için halk tarafından tebrik edilmişti. İlçe merkezinde bulunan A. Mesut Yılmaz parkı, Tarihi Hacıbaşı camii çevresi, bölgedeki sokak ve caddeler ile sahil yolu üzerinde bulunan iç caddeyi kapsayan proje ile ilçenin görüntüsü ve trafiği tamamıyla değişmiş olacak. 2 etaptan oluşan projenin ilk etabı için çalışmalara başlandı. Meydan Projesi Çayeli Belediyesi tarafından 3.778.953,61 TL’ye ihale edilerek yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

ZEMİNE ÖZEL GRANİT TAŞ!

Meydan projesi kapsamında zeminde kullanılacak taşlar özel olarak seçildi. Tarihi motifler taşıyan granit taş ile zemin kısmında siyah beyaz bir görüntü elde edilecek. Yöresel mimariye uygun olarak dizayn edilen projede açık ve kapalı alanları ile toplamda 210 metrekarelik kafeterya, dekoratif çeşme, piknik masaları, saat kulesi ve aydınlatma direkleri yer almaktadır. Mevcut parkta bulunan WC, yeni projede daha modern ve kullanışlı bir WC vatandaşların kullanımına sunulacak.

İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN


Başkan Esmen Meydan Projesi hakkında açıklamalarda bulunarak şu ifadelere yer verdi. “Öncelikle projemiz İlçemize hayırlı uğurlu olsun. Meydan Projesinin her aşamasını titizlikle yakından takip ettim. Uzunca bir süre üzerinde çalışmış olduğumuz projemiz tamamlandığında İlçemize kent estetiği adı altında farklı bir yüz kazandırmış olacağız. Proje içerisinde ileriye dönük hazırlıklar yapılmıştır. Bizler yap-boz mantığı ile hiçbir zaman iş yapmadık o yüzden projenin hayata geçmesi biraz zaman aldı. 2 etaptan oluşan projemizin 1. Etabının 6 aylık gibi bir sürede tamamlanması planlanmaktadır” dedi.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Çayeli Belediyesi ilçedeki başarılı öğrencileri gezi ile ödüllendiriyor. Çayeli Belediyesi tarafından ilçedeki okullarda başarı gösteren öğrenciler Çanakkale ve Akdeniz turu ile ödüllendirildi. Sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında belediye tarafından ilçede bulunan lise düzeyindeki 40 öğrenci Çanakkale'ye, 45 öğrenci ise Akdeniz turuna gönderdi. Çanakkale şehitliği ve cephelerini yakından görme şansı yakalayan öğrenciler aileleri ile vedalaştıktan sonra yola çıktı. Türkiye genelindeki belediyelerin katılımlarıyla yerel yönetimler dergisi tarafından düzenlenen yarışmada 900 eser arasından Çayeli Belediyesi'nin hazırlamış ve uygulamaya geçirmiş olduğu Meydan Projesi Kentsel Tasarım dalında birincilik ödülü aldı. Başkan Esmen, yaptığı açıklamada “Bu ödül öncelikle Çayeli'mize hayırlı olsun. Uzun zamandır ben ve personel arkadaşlarımız ile birlikte projemiz üzerinde çalıştık gayret sarf ettik. Geçtiğimiz ay uygulamasına başlamış olduğumuz proje ile İlçemize Kent Estetiği kazandırmayı hedefliyoruz. 1. Etap çalışmalarımız kapsamında hedeflediğimiz görüntüye ulaşmış olmalıyız ki İlçe halkımızdan bu yönde olumlu tepkiler alıyoruz. Onların isteklerini en iyi ve en kalıcı şekilde yerine getirmek için ekip arkadaşlarımız ile durmaksızın çalışıyoruz. Meydan Projemiz birincilik ödülü almasında gayret ve emeği bulunan tüm personel arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çayeli'miz için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

ÇAYELİ’Nİ BİRLİKTE YÖNETİYORUZ

Belediye Başkanı Dr. Atilla ESMEN, Çayeli’nde yapılan ve proje aşamasında olan çalışmaları köy-mahalle muhtarları, esnaf ve vatandaşlar ile istişare halinde yürüttüklerini ifade etti. Ziyaretlerden dolayı memnuniyetlik duyduklarını belirten esnaf ve vatandaşlar, Çayeli için yapılacak olan çalışmaların bizlere danışılması, fikir alınması ve istişare içerisinde olunmasından ötürü mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Esmen, “Birlikte Çayeli Güzel” sloganıyla çıkmış olduğu hizmet anlayışı ile tüm ilçe vatandaşlarının beğenisini topluyor. İlçede hava şartlarının elverişli olması halinde günlük 10-15 bölgede çalışmalar yapılıp vatandaşların taleplerini karşılıyorlar.


HER DAİM YANINDAYIZ

Başkan Esme, “Sokağa çıkmıyor” gibi oluşan söylentilere cevap verdi. Esmen, “Bizler her daim esnaf ve vatandaşlarımızın yanındayız ve yanlarında olmaya devam edeceğiz. Günün her saati olmasa bile gece gündüz demeden sokakta dolaşarak vatandaşlarımızın sofrasına, esnaflarımızın dükkanlarına misafir olup onların sorunlarını dinliyoruz. Bu tür ziyaretlerimize ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap