SON DAKİKA



Haber > Rize > Doğru Parti Rize İl Başkanı Demir’den flaş iddia! ''Çaykur’u Katar’a satmak için pazarlık yapıyorlar!''

Doğru Parti Rize İl Başkanı Demir’den flaş iddia! ''Çaykur’u Katar’a satmak için pazarlık yapıyorlar!''

Karadeniz Özel

10 Aralık 2021 Cuma - 17:22




Demir, “Meclis’te 2022 yılı bütçesi konuşuldu. Bu bütçenin içerisine tarım yok. Bölgemizin geçim kaynağı olan çay ve ÇAYKUR yok. Duyumlarımıza göre ÇAYKUR Katar ve Birleşik Arap Emirliklerine satışı hazır hale geldiğinde var” dedi





// Karadeniz Özel // Hüseyin TERZİ // Doğru Parti Rize İl Başkanı Eyüp Demir, 2022 yılı bütçesini eleştirirken ÇAYKUR ile ilgili de flaş bir iddiada bulundu. Demir, Varlık Fonu içerisindeki ÇAYKUR’un Katar başta olmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılması için pazarlık yapıldığını ileri sürdü. Demir, “Meclis’te 2022 yılı bütçesi konuşuldu. Bu bütçenin içerisine tarım yok. Bölgemizin geçim kaynağı olan çay yok, ÇAYKUR yok. Duyumlarımıza göre ÇAYKUR Birleşik Arap Emirliklerine satışı hazır hale geldiğinde var” dedi.

TARIM VE ÜRETİCİ YOK

Türkiye’nin 2002 yılından önce dünyada kendi kendini besleyebilen 7 ülkeden biri olduğunu belirten Demir, “Yıl 2021 26 milyar dolarlık tarım ürünü ithal eden ülke konumuna geldi. Bu ayıp AK Parti’nin ayıbıdır. Şuandaki bütçede de tarım yok, üretici yok, çay yok, ÇAYKUR yok. Az önce söylediğim gibi ÇAYKUR Varlık Fonu’nun içinde var ve Katar başta olmak üzere Birleşik Arap Emirliklerinde var. Duyumlarımıza göre pazarlıkta var. Bu duyumlarımız da gerçeğe yakındır” diye konuştu.

FABRİKA YAPIN ÇAY BARDAĞI DEĞİL

Demir, “Doğru Parti olarak tekrar uyarıyoruz. Karadenizlinin ve Rizelinin ekmeği ile oynamayın, tepkisi sert olur. Bunun altında ezilirsiniz. Hükümete sesleniyoruz; bırakın ÇAYKUR’u özelleştirmeyi yatırım yapın. Fabrika yapın ama çay bardağı değil. Size Rize’de çay bardağı yapıyorsunuz. Biz Karadeniz’de ve Rize’de çay fabrikası istiyoruz. Çay bardağının da fabrikasını yapın hem çay bardağı yapalım hem de çay yapalım. Çuvalını ve kutusunu yapalım. Bunları yapalım ki istihdam oluşturalım” şeklinde konuştu.

ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARTMAYA GEREK YOK

Demir sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin ekonomisinin ilacı ekonomist olmaktan geçmiyor. Kamunun bütçesini kullananlar, paramızı çalmasın, çaldırmasın ekonomimiz 2-3 yılda düzelir. Bunun için şapkadan tavşan çıkartmak gerekmiyor. Bunun için insani değerlere bağlı idarecilere ihtiyacımız var. Doğru Parti olarak bizler sadece doğruları konuşacağız. Bizim borcumuz yüce Türk milletinedir. Biz bunu zamana gelince ödeyeceğiz.”

Beğendim
2
Sevdim
2
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap