SON DAKİKA



Haber > Rize > Derepazarı'nın geleceği dönüşüme bağlı

Derepazarı'nın geleceği dönüşüme bağlı

30 Nisan 2019 Salı - 11:51




Belediye Başkanı Selim Metin gazetemiz Karadeniz'e konuştu





Rize Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin gazetemiz Karadeniz’e konuştu. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde Milliyetçi Hareket Partsi’nden Derepazarı’na aday gösterilen ve 53.10 oranında oy alan Metin, ilçede yapacağı çalışmaları bizimle paylaştı. Geçmiş yıllarda bir dönem Derepazarı’nda belediye başkanlığı görevini yürüten Metin, ilçesine yeniden hizmet etmek ve ilçeyi hak ettiği yere taşımak için ekibiyle birlikte yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

■Selim Metin kimdir?

1958 yılında Derepazarı’nın Sarıyer Mahallesi’nde doğdu. İlçesi Derepazarı’ndan hiç kopmayan Metin, yaklaşık 40 yıldır Merkez Mahallesi’nde ikamet etti. Rize Ticaret Lisesi mezunu olan Metin, 30 yıla aşkın Rize Tarımsal Kooperatiflerinde memur ve başkanlık görevlerinde bulundu. Metin, 1994-99 yılları arasında Derepazarı’nda Doğru Yol Partisi’nden belediye başkanı seçildi. Uzun bir aradan sonra Milliyetçi Hareket Partisi’nden yeniden Derepazarı’na belediye başkan adayı gösterilen Metin, 20 yıl sonra vatandaşların teveccühü ile ikinci kez Derepazarı’na belediye başkanı olarak seçildi. Başkan Metin, aynı zamanda evli ve dört çocuk babasıdır. 




KİMSENİN BAŞI ÖNE EĞMEYECEK

■ Derepazarı halkına neler söylemek istersiniz?





Tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Bize destek verdikleri için. Onlara biraz sabretmelerini öneriyorum. Tüm taahhüt ettiklerimizi zaman içerisinde yapacağız. Kimsenin boynunu bükmeyeceğiz. Herkes dimdik yürüyecek. Derepazarı hiçbir zaman mahcup olmayacak. İnşallah hak ettiği yatırımları ilçemiz alacak. Bunun için ekibimizle birlikte çalışacağız. 

iTTiFAKIN  KARSISINDA OLMADIK

■ Derepazarı’nda ittifak yapılmadı. İttifak yapılmadan iyi bir oy oranına ulaştınız. Aldığınız oy oranını neye bağlıyorsunuz?




Biz zaten halk ile ittifak yaptık. Seçim süreci boyunca hiçbir zaman ittifakın karşısında olmadık. Her zaman ittifak ile ilgili söylemlerimizi sürdürdük. Tüm programlarımızda ittifakı anlattık. Ama sonuçta halkımızın teveccühü bizden yana oldu. Burada AK Parti’nin ve MHP’nin de adayı vardı. Lakin vatandaşımız bizi tercih etti. Kendilerine teşekkür ediyorum.

TEKSTİL ATÖLYESİ PROJESİ ÖNEMLİ




■ Göç veren değil de göç alan bir ilçe olabilmek için istihdama yönelik ne gibi çalışmalarınız var?


İşsizlik sorunu var. İstihdama yönelik çalışmalarımız var. Seçim sürecinde vatandaşlarımıza neler yapacağımızı anlattık. Seçimin ardından istihdama yönelik çalışmaların altyapılarını çalışıyoruz. Derepazarı’nda bir düğün salonumuzu bitirdikten sonra bir tekstil atölyesi kuracağız. Eski düğün salonunu da tesktil atölyesine dönüştüreceğiz. Bu çalışma ile birlikte ilçemizdeki işsizliğin büyük bir bölümü çözülecek. Bayanlarımız da bu tekstil atölyesinde çalışacak. Gençlerimize yönelik çalışmalarımız var. Bunları ilerleyen süreç içerisinde kamuoyuna açıklayacağız. Yöresel ürünlerimizi de pazarlayacağız. Bu pazarlama işini belediye üstlenecek.

APART OTELE İHTİYACIMIZ VAR




■ Turizme yönelik çalışmalarınız var mı?


Burası iki turizm yöresinin ortasında kalan bir yer. Bir tarafta İkizdere yaylaları var, bir tarafta da Hemşin yaylaları. Buralardan muhakkak faydalanmak zorundayız. Derepazarı’nda turistin gelip de konaklayabileceği bir yer yok. Bunları Derepazarı’na çekebilmemiz için çalışmalar yapmamız gerekiyor. Dolgu sahasının bir bölümünü faaliyete geçirip çalışmalar yapmalıyız. Turistleri buraya çekebilmek için bir apart otele ihtiyacımız var. Ekonomik bir otel olacak. Çünkü Rize’nin girişine zaten büyük bir otel yapılıyor. İyidere’de de bir otel var. Ancak bunların ücretleri çok anormal. Yani yüksek. Biz daha ekonomik bir iş yapacağız. Bir iş adamımız var. Bize de otel için söz vermişti.



İMAR VE DÖNÜŞÜM OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

■ Derepazarı’nda en önemli projeniz ne olacak?


En önemli projemiz imar ve kentsel dönüşüm projemiz olacak. Bu olmazsa olmazımızdır. Bu projeyi yapmak zorundayız. Çünkü Derepazarı’nın geleceği için imar ve kentsel dönüşüm projesi şarttır.

ARITMA TESİSİ PROJESİ

Mahallelerimizde kanalizasyon sorunları vardı. Çevre kirliliği de söz konusu. Bunların yapılabilmesi için de belediyemizin bütçesi uygun değil. İller Bankası Genel Müdürlüğü ile görüştük. Yaz aylarında Derepazarı’nda ağır bir koku oluyor. İlk etapta bu sorunu ortadan kaldırmak istiyoruz. Ardından arıtma tesisi projemiz var. 

MEMURLARI BURADA TUTMAK ZORUNDAYIZ

Şu anda Derepazarı’nda 180’e yakın memurumuz var. Bunlardan belki 20’si Derepazarı’nda ikamet ediyor. Memurlarımızın burada konaklamasını sağlayacağız. Ayrıca Derepazarı halkının Rize’de almış olduğu dairelere de ek olarak biz burada ucuz konut projeleri yapacağız. Onları Derepazarı’na çekeceğiz. Böylece nüfusu artıracağız. 

FAZLA BİR ZAYİAT YOK

■ Belediyenin borcu var mı?


Öyle aşırı bir borcumuz yok. Bunun bir kısmı İller Bankası’na, bir kısmı da piyasaya olan borçtur. Bunları da belediyenin imkanları ölçüsünde ödemeye çalışıyoruz. Burada eski belediye başkanı Yakup Beye de teşekkür ederiz. Bize fazla bir zayiat bırakmadı, sağ olsun. Bu borç yükünün altından kalkacağız. 

Haber: Hüseyin TERZİ
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap