SON DAKİKA



Haber > Rize > Derelerimizi kirletiyoruz

Derelerimizi kirletiyoruz

16 Mayıs 2019 Perşembe - 14:30




Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu,’ndan acı itiraf





Rize Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, hem Fındıklı’daki hem Fırtına Vadisi’ndeki derelerde hem de Rize genelinde derelerin kirletildiğine dikkat çekti. Derelere fosseptiklerin bağlandığını, çöp, plastik ve poşet gibi maddelerin atılarak kirletildiğini kaydeden Çervatoğlu, vatandaşlara uyarılarda bulunarak derelerin temiz tutulması gerektiğini söyledi.

BİZİM BİR AYIBIMIZ VAR

Çevreyi ve dereleri koruma noktasında her türlü mücadelede en önde yer alacağını kaydeden Çervatoğlu, “Ama bizim bir ayıbımız da var. İnsanların alışkanlıkları da kötü. Çöpü ne yapıyoruz? Dereye atıyoruz. Derelerimizi kirletiyoruz. Daha çok ürün alacağız diye eğimli arazilerde gübreyi basıyoruz. Bir basacağımıza üç basıyoruz. Bunlar da sularımızı kirletiyor” dedi.




ÇÖZÜM DE ÜRETMEMİŞİZ

Çervatoğlu, fosseptiklerin de derelere bağlanmaya başlandığına dikkat çekerek kimyasal sular ile birlikte derelerin kirlendiğini dile getirdi. Çervatoğlu, “Bulaşık, çamaşır deterjanlarını verdik. Yani lavabo suları da fosseptiğe gidiyor. Hepsi kimyasal dolayısıyla bakteri de üremiyor. Bu sadece Fındıklı’da değil her yerde böyle. Çözüm üretmemişiz bu konuda; bu büyük bir vakadır. Toplumsal sorumluluğumuz hem belediye olarak hem insan olarak” diye konuştu.  




GELECEĞİMİZİ KARARTIYORUZ

Çervatoğlu, “HES’ler kadar tehlikeli bir durumdur. HES’ler bizi yaşam alanlarından koparıyorsa derelerimize attığımız çöpler, plastikler, poşetler, fosseptiklerin dereye verilmesi ve bunların sağlıklı koşullarda kontrol altına alınmaması geleceğimizi karartmaktadır. Bu memleket bizim, memleketimize sahip çıkacaksak derelerimizi kirletmemeliyiz. Fosseptiklerimizi derelerimize bağlamamalı ve çöpleri derelerimize atmamalıyız” şeklinde konuştu. 

Haber: HÜSEYİN TERZİ
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap