SON DAKİKA



Haber > Rize > Deniz'den sert tepki: "Halkın gerçeklerle yüzleştirilmemesi kabul edilemez"

Deniz'den sert tepki: "Halkın gerçeklerle yüzleştirilmemesi kabul edilemez"

03 Ekim 2023 Salı - 12:38




CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) eylül ayı enflasyon rakamlarını sert bir şekilde eleştirdi.





Ekonomik Araştırmalar Grubu'nun (ENAG) belirlediği rakamların TÜİK tarafından açıklananlardan oldukça farklı olduğuna söyleyen Deniz, hükümetin bu durumu kamuoyundan saklamaya çalışmasını kabul edilemez bulduğunu söyledi.

Deniz yaptığı açıklamada, "Çarşı pazar yangın yeri. Ancak TÜİK, makyajlı rakamlarla gerçekleri gizlemeye devam ediyor. Halkımız, geçim sıkıntısı içindeyken hükümetin bu tür manevraları kabul edilemez. Enflasyonun doğru bir şekilde açıklanmaması nedeniyle maaş ve ücret artışları tam olarak yansımıyor. Bu durum, emekçimizin, memurumuzun, emeklimizin alın terinin hakkının yenilmesine yol açıyor." dedi.

Başkan Saltuk Deniz, enflasyonun doğru bir şekilde açıklanmasının, ekonomik politikaların doğru bir şekilde belirlenmesi için hayati önem taşıdığını belirterek, "Ülkemizin enflasyonla etkili bir şekilde mücadele edebilmesi için öncelikle gerçekçi verilere dayanması gerekiyor. Umarım hükümet, bu gerçekleri göz önünde bulundurarak adil bir politika izler" ifadelerini kullandı.




HABER: EROL TAŞKIN
Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap