SON DAKİKA



Haber > Rize > Deniz, Fındıklı’daki parkın isim tartışması ile ilgili konuştu; Geri adım atamayız

Deniz, Fındıklı’daki parkın isim tartışması ile ilgili konuştu; Geri adım atamayız

07 Ağustos 2019 Çarşamba - 09:28




Deniz, “Belediye meclisi kararı oy çokluğu ile yeniden onaylayacak ve karar tekrar kaymakamlığa gidecek. Bu konu geri adım atılacak bir konu değildir. Atatürk’ün ismi oraya verilmiştir” dedi





Karadeniz Gazete / Hüseyin TERZİ // Fındıklı Belediye Meclisi’nde oy çokluğu alınan karar ile Millet Bahçesi Parkı’nın ismi 100. Yıl Atatürk Parkı olarak değiştirilmiş karar Fındıklı Kaymakamlığına iletilmişti.

Ancak kaymakamlık ‘kamu yararı yoktur’ gerekçesi ile kararı onaylamayınca CHP kanadı bu duruma tepki göstermişti. Fındıklı Belediyesi’nin Ağustos ayı meclis toplantısına katılan CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak “Belediye meclisi kararı oy çokluğu ile yeniden onaylayacak ve karar tekrar kaymakamlığa gidecek” dedi. 


DEMEK Kİ SİYASİ BİR KONU

Deniz, “Bu konu geri adım atılacak bir konu değildir. Atatürk’ün ismi oraya verilmiş. Bunun Türkiye’de tartışılır hale gelmesi ayıptır. Devletin bir kaymakamı ‘kamu kararı yoktur’ diyerek böyle bir açıklama yapabilir mi? Bu karar 11’inde alınmıştı neden o zaman 16’sında neden itiraz etmiyorsunuz? Madem ‘kamu yararı yok’ karar kaymakamlığa iletildiği gün ‘Arkadaş siz ne yapıyorsunuz’ demeleri gerekiyordu. Tabelalar değiştirilirken karara itiraz ediyorlar. Kamuya zarar veriyorsa neden zamanında tepki vermediniz, neden zamanında uyarmadınız. Demek ki olay siyasal bir konudur” diye konuştu. 

BİRAZ SABRETSİNLER

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim’in parktaki isim değişikliği ile ilgili ‘Yatırımınızı yaparsınız, Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini de o yatırıma koyarsınız. Biz de sizi alkışlarız’ şeklindeki eleştirilerine de cevap veren Deniz, “Bizim yapacağımız yerler var. Biz hizmete yeni başladık. Elbette ki yapacağız. AKP’nin yapmadığı ve ranta dönüştürmeden işler yapacağız. Biz daha yeni yönetimdeyiz. Dört ay oldu. Arkadaşlar biraz sabretsinler” ifadelerini kullandı. 

 

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap