SON DAKİKA



Haber > Rize > Çile Bülbülüm çile!

Çile Bülbülüm çile!

Karadeniz Özel

28 Haziran 2019 Cuma - 10:40




Birinci sürgün bitmesine rağmen Topluca köyünde çay üreticisi çayını satabilmek için gece geç saatlere kadar beklemek zorunda kalıyor. Üreticler, kotadan dolayı ÇAYKUR’a satamadıklarını özel sektöre düşük fiyata çay sattıklarını söyledi





// Karadeniz Özel // Hüseyin TERZİ // Çay sezonunda birinci sürgün tamamlanırken bazı bölgelerde çay üreticileri çay satmaya devam ediyor. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinin Topluca köyünde bazı çay üreticileri ÇAYKUR’un kota uygulamasından ötürü yaş çaylarını özel sektöre satmak zorunda kaldıklarını dile getirdi. Çaylarını satabilmek için sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar beklediklerini ancak ÇAYKUR’a çay satamayınca özel sektöre düşük fiyata çay verdiklerini ifade etti.

ÇAYIMIZI SATATAMIYORUZ

Topluca Köyü sakinlerinden Yavuz Günay, tepkisini dile getirerek “Çay müstahsilleri olarak kapasitemiz yetmiyor. Çayımızı topluyoruz ama satamıyoruz. Geç saatlere kadar bekliyoruz. Bazı siyasilerimizin Çamlıhemşin’de ÇAYKUR Fabrika sözü vardı. Bu fabrikanın akıbeti ne oldu merak ediyoruz. ÇAYKUR’a çay satamayınca özel sektör bizi sömürüyor. Gece geç saatlere kadar yağmur çamur demeden sıra bekliyoruz. İkinci sürgünde aynı sorunları yaşamak istemiyoruz” dedi.




GEÇ SAATE KADAR SIRA BEKLİYORUZ

Günay, “En doğal çayı Rize’de biz üretiyoruz. Ama satamıyoruz. Sattığımız yerden de parasını alamıyoruz. Değerinin altında çayımızı almak istiyorlar. Özel fabrikalar çay müstahsilini sömürüyor. Gece geç saatlere kadar bekleyip yağmur çamur demeden sıra bekliyoruz. Devletimiz sağ olsun fiyatı yükselti fakat kontejan düşüklüğünden ve zaman darlığından dolayı vatandaşlarımız çayı acele toplamak zorunda. Bu durumu özel çay firmaları fırsata dönüştürüyor” diye konuştu.




ÇAYKUR’U SAVUNACAĞIZ

Günay, sözlerine şöyle devam etti: “ÇAYKUR bizimdir. Her zaman da ÇAYKUR’u savunmaya devam edeceğiz. Fakat ilgili yetkililerimiz ve siyasilerimiz çay müstahsillerini yanlız bırakmasınlar. Özel sektöre çay vermek istemiyoruz fakat mecbur kalıyoruz. ÇAYKUR’u biz savunurken siyasilerde elinin vicdanına koysunlar özel sektöre bizi mahkum bırakmasınlar.”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap