SON DAKİKA



Haber > Rize > CHP Rize İl Kadın Kolları Başkanı Ardal’dan 5 Aralık mesajı: Eşit bir Türkiye inşa edeceğiz

CHP Rize İl Kadın Kolları Başkanı Ardal’dan 5 Aralık mesajı: Eşit bir Türkiye inşa edeceğiz

Karadeniz Özel

06 Aralık 2022 Salı - 10:54




Ardal, “Bugün biz kadınlar için hayati öneme sahip olan en onurlu günlerden birisidir. Eşit bir Türkiye’yi, kadın-erkek bir arada yeniden inşa edeceğiz” dedi.





CHP Rize İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Ardal, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Ardal, “Bugün biz kadınlar için hayati öneme sahip olan en onurlu günlerden birisidir. Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, 5 Aralık 1934 tarihinde seçme ve seçilme hakkını kazandık. Dönemin Başbakanı İsmet İnönü’nün ifadesiyle Atatürk’ün “en ileri devrimlerinden” biri gerçekleşti” dedi.

DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRACAĞIZ

İktidara geldiklerinde kadın-erkek eşitliğini sağlayacaklarını vurgulayan Ardal, “Eşit bir Türkiye’yi, kadın-erkek bir arada yeniden inşa edeceğiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandıracağız. İktidarımızda, 5 yılda 6 milyon kişiye istihdam yaratacağız ve bunun 4 milyonu kadınlardan oluşacak. Bu istihdamı güven veren ve istikrar yaratan dört ayaklı bir stratejiyle hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Hüseyin TERZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap