SON DAKİKA



Haber > Rize > Cemaat namazına yetiştin yetiştin… yetişemedin, doğru eve!

Cemaat namazına yetiştin yetiştin… yetişemedin, doğru eve!

Karadeniz Özel

02 Mayıs 2019 Perşembe - 16:58




Yeniköy Mahallesi’nde Merkez Orta Camii’nin cemaat namazları haricinde kapalı tutulmasından dolayı cemaate yetişemeyen vatandaşlar namazlarını camide kılamadan geri dönüyor.





EZAN BİLE OKUMUYORLAR!

Rize İl Müftülüğü’ne de çağrıda bulunan Ay, “Bir imam, ezandan sonra görev yerine geliyorsa bunu müftülük düşünmeli. Bir caminin özellikle yatsı namazına kadar gündüzleri açık tutulmalı. Ezan okunduğunda ben camiyi açıyorum. Sonra kapatıyorum. İmamlar ezandan sonra geliyor. Onları cemaat namazları haricinde burada hiç görmüyorum. 5 vakit ezan da okumuyorlar. Çünkü merkezi sistem var. Caminin kapalı tutulmak istenmesinin sebebi ise çocukların caminin içerisine girip camiye zarar verdiğini söylüyorlar. Ama çocuklara cami sevidirilmeli. Hem cemaatle hem de çocuklarla imamlarımız yakından ilgilenmeli” dedi.

BANKAMATİKTEN MAAŞ ÇEKMEK OLMAZ




Ay sözlerine şöyle devam etti: “Vatandaşlarımız hem yeni yapılan camiyi görmek istiyor hem de ibadetini yapmak istiyor. Anahtarları bana bırakmışlar. Esnaflık yaptığım için gün içerisinde sürekli açıp kapatamıyorum.” Bir başka vatandaş Mehmet Kopuz ise “Artık günümüz imamları güncellenmeli. Sadece bankamatikten gidip maaş çekmemeleri gerekiyor. Tabii sözümüz işini layıkı ile yapan imamalarımıza değildir. İşinden ihmalkar davrananlar uyarılmalıdır” diye konuştu.

Haber: Hüseyin TERZİ
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap