SON DAKİKA



Haber > Rize > Çayeli'nde dereden kum alınması sonucu köprü çöktü!

Çayeli'nde dereden kum alınması sonucu köprü çöktü!

23 Haziran 2023 Cuma - 10:24




Çayeli’nde Büyükdere Deresi üzerindeki 149 metre uzunluğundaki köprü çöktü. Yöre halkı, çevredeki inşaat firmasının dereden kum alması sonucu köprü ayağının yerinden oynadığını öne sürdü





Editör: Erol ÜZEN

ULAŞIMA KAPATILDI


Rize’nin Çayeli ilçesi Büyükdere Deresi üzerinde İncesırt ile Maltepe köyleri ortasından geçen köprüde çökme meydana geldi. Köprünün ayakları arasındaki 30 metrelik beton bloğu, çökmeyle dereye düştü. İl Özel İdaresi ekipleri bölgede inceleme başlatırken köprü, ulaşıma kapatıldı.

YETKİLİLERE SİTEM

Çökme sırasında köprüden araç veya herhangi bir vatandaşın geçmemesi facianın önüne geçti. Yöre halkı, çevredeki inşaat firmasınca dereden çakıl ve kum alınması sonucu köprü ayağının yerinden oynayarak çökmeye yol açtığını öne sürdü.

BU İŞE GÖZ YUMDULAR

Maltepe köyü muhtarı Ali Yılmaz, "Köprünün bu hale gelmesinin sebebi özel bir şirket tarafından aşırı derecede köprünün alt kısmından malzeme alınmasıdır. Bu işe göz yumuldu. Yetkililere defalarca dilekçe verdik. En sonunda biraz yağmur yağınca köprü 3-4 saatte çöktü" dedi.

Haber: Safiye SELÇUK 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap