SON DAKİKA



Haber > Rize > Çay üreticisi çay kanununu bekliyor "Acil çözüm"

Çay üreticisi çay kanununu bekliyor "Acil çözüm"

01 Şubat 2024 Perşembe - 10:31




Çay Sanayicisi İşadamları Derneği (ÇAYSİAD) Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz Kar, çay üreticisinin çözüm beklediğini belirtti.





Çay Sanayicisi İşadamları Derneği (ÇAYSİAD) Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz Kar, çay sektörünün acil olarak bir çay kanununa ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Kar, sektörün her kesiminden gelen bu talebe rağmen, hala bir kanunun olmamasının hayal kırıklığı yarattığını dile getirdi.

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTE) akademisyenlerinin de katkılarıyla, sektörün tüm birimlerinin büyük emekler harcayarak hazırladığı çay kanunu taslağının, dünya uygulamalarını inceleyerek ve Türkiye'nin gerçeklerine uygun şekilde düzenlendiğini belirtti. Kar, bu taslağın meclise sunulduğunu ancak sürecin ilerleyişi hakkında belirsizliklerin devam ettiğini ifade etti.

Türkiye'deki çay sanayinin 200 bin üreticiyi barındıran büyük bir sektör olduğuna dikkat çeken Kar, mevcut eksikliklerin ve şikayetlerin çay kanunu olmamasından kaynaklandığını savundu. Kalite ve hijyen dahil birçok konuda öneriler içeren Çay Kanunu Taslağının, geniş katılımlı bir çalışma sonucu ortaya çıktığını ve alt komisyonlarda tekrar gözden geçirilebileceğini belirtti.

aysiad-kar.jpeg

Kar, daha önce yaş çay fiyatları konusunda yaşanan tartışmalar ve organik üretime geçiş sürecinin ertelenmesi gibi konularda yaşanan aksaklıkları örnek göstererek, çay kanununun benzer bir kaderi paylaşıp paylaşmayacağını merak ettiklerini söyledi. Her kesimden çay kanunu talebi olmasına rağmen, şu an için ne bir kanunun ne de yasa koyucuların bu konuda somut bir adım attığını görmediklerini dile getirdi. ÇAYSİAD Genel Sekreteri, sektörün bu belirsizlikten kurtulması ve gelişim için kanunun şart olduğunu vurguladı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap