SON DAKİKA



Haber > Rize > Belediye Başkanı Çiftçi flaş gelişmeyi Karadeniz’e açıkladı: Çayeli’de petrol aranacak

Belediye Başkanı Çiftçi flaş gelişmeyi Karadeniz’e açıkladı: Çayeli’de petrol aranacak

27 Nisan 2023 Perşembe - 10:42




Çayeli açıklarında deniz yüzeyinden petrol sızıntısı ilçede büyük heyecana neden oldu. Belediye başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Fatih Sondaj Gemisi’nin Çayeli’de petrol araması yapacağını söyledi





DENİZ YÜZEYİNE ÇIKTI

Rize’nin Çayeli ilçesi açıklarında deniz yüzeyine petrol çıktığı öğrenildi. Konuyla ilgili olarak Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi önemli açıklamalar yaptı. Belediye başkan Çiftçi, deniz yüzeyindeki petrol sızıntısının yeni bir durum olmadığını eski yıllara dayandığını belirtti.

1970 YILINDAN BERİ…

İlk petrol sızıntısının 1970 yıllarında başladığını söyleyen Çiftçi, “Geçmiş yıllarda bilimsel verilere dayanmadan Çayeli açıklarında kimyasal bir maddenin denizin yüzeyine yayıldığını söylüyorlardı. Bu maddeyi katı olarak alan balıkçılar evlerinde yakıt olarak kullanmışlar” dedi.

FATİH GEMİSİ GELECEK

Çiftçi, “Orada artık bilimsel olarak petrol sızıntısının olduğu bilimsel olarak ortaya çıkmış. Denizin yüzeyine yakın bir noktadan petrol sızıntısının olduğuna eminiz. Bunun ne kadar kaliteli ve verimli olduğunu bilmiyoruz. Fatih gemisi bölgeye gelip bir sondaj çalışması yapacak” diye konuştu.

Haber: Hüseyin TERZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap