SON DAKİKA



Haber > Rize > Başkan Yazıcı, Rize için korkutan açıklamalarda bulundu, yetkililere seslendi: Su değil zehir içiyoruz!

Başkan Yazıcı, Rize için korkutan açıklamalarda bulundu, yetkililere seslendi: Su değil zehir içiyoruz!

13 Ekim 2023 Cuma - 10:26




Rize Kent Konseyi Başkanı Murat Yazıcı, Rize’deki Su Sorununa dikkat çekti. Yazıcı bilim adamlarının son yıllarda artan kanser vakalarının içme suyundan kaynaklandığını söyledi.





ELEŞTİRİ ALDIM AMA…

Rize Kent konseyi başkanı Murat Yazıcı, Türkiye’nin en çok yağmur alan ilinde su sıkıntısı yaşandığını, içme sularının yeterli korunmadığı için çeşitli hastalıklara davetiye çıkardığını iddia etti. Yazıcı yaptığı açıklamada, “Yıllardır Rize’ de su sıkıntısından bahsediyorum. O zamanlar beni eleştirenler şimdi haklı olduğumu söylüyor” dedi.

İTİRAZIMIZ VAR

Yazıcı, bu konu hakkında çok eleştirildiğini belirterek, “Ben yağmur suyundan değil, gerçek içme suyunu konu almıştım. Yanı toprağın filtre ettiği, mikroplardan arındırdığı içme suyundan bahsetmiştim. Rize’ de yağmur sularını içme suyu olarak kullanılırsa buna da itirazımız var” şeklinde konuştu.

BÜYÜK SIKINTIYA SEBEP

Yazıcı, şöyle devam etti: “Eğer amonyum sülfat gübreyi çay tarlalarına atıyorsak, çay tarlalarının yanındaki suları kullanamayız. Amonyum sülfat gübrenin karıştığı yüzeye yakın suları içme suyu olarak kullandığımızda sağlık açısından büyük sıkıntı oluşur. Karın ağrısına yol açabiliyor, hatta kansere bile sebep oluyor” ifadelerine yer verdi.

Haber: Safiye SELÇUK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap