SON DAKİKA



Haber > Rize > Başkan Güven Aksoy’dan flaş açıklama! ÇAYKUR'u sattılar!

Başkan Güven Aksoy’dan flaş açıklama! ÇAYKUR'u sattılar!

Karadeniz Özel

15 Haziran 2019 Cumartesi - 12:57




Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy’dan flaş açıklama.





Karadeniz Gazete / Hüseyin TERZİ // Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy, özel sektörün düşük fiyata yaş çay alması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Aksoy, “Yaş çaya küçümsenmeyecek bir fiyat verildi. Fiyat da güzel bir konuma geldi ama çaya fiyat vermekle çay müstahsilini rahatlatmıyoruz. Çünkü bu çayın yüzde 50’sini özel sektör alıyor. Çayın hepsini ÇAYKUR’un alma şansı yok” dedi.

YÜZDE 50’SİNİ ÖZEL SEKTÖR ALIYOR

Kamuoyunda sürekli ÇAYKUR’un özelleştirildiğinin konuştuğunu kaydeden Aksoy, “Biz de diyoruz ki ÇAYKUR’un yüzde 50’si zaten özelleştirilmiş. Yani çayın yüzde 50’sini özel sektör zaten alıyor. Mantık olarak baktığınızda bir ürünün yüzde 50’sini özel sektör alıyorsa o kurumun da yarısı zaten özel olur. Bu yüzden ÇAYKUR’un özelleşmesini konuşmak abestir” diye konuştu.




O ZAMAN DENİZE DÖKECEĞİZ

Aksoy, şunları kaydetti: “Özel sektör kapattım derse çayın yüzde 50’sini o zaman denize dökeceğiz. Bunun hepsini ÇAYKUR’a veremeyiz. Yani kapasitesi belli. İkide bir çayın özelleşmesinin konuşulması abestir. Özel sektördeki sıkıntı ise kuru çayın düşük olmasından dolayı ÇAYKUR’un yaptığı zararı hazine karşılıyor. Ama özel sektörde ise hazine diye bir durum yok.”




ZAM VARSA FIRSATÇILIK OLMAZ

Kuru çaya zam yapılması gerektiğini vurgulayan Aksoy, sözlerine şöyle devam etti: “O zaman yapılması gereken kuru çay fiyatları belli bir noktaya gelmeli ki fabrikalarda o zaman fırsatçılık yapmaz. Özel sektör kuru çayını satabilirse kesinlikle fırsatçılık yapmaz. İnşallah bu ayın içerisinde kuru çaya belli bir seviyede zam yapılacak. Zam yapıldığı takdirde o zaman çayımızı belki de 3 TL’den satabileceğiz.”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap