Dünya Kupası 2026
A+ A-
Yorum
10

Ayder Yaylası'nda ilginç olay! Papağanını kurtardı, dönüşte mahsur kaldı

Yayın Tarihi: 09.07.2026 - 14:26
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası'nda papağanını kurtarmak için dereyi geçen turist, dönüş yolunda dengesini kaybederek yaralandı. Mahsur kalan turist, ekiplerin koordineli müdahalesiyle kurtarıldı.
Kaynak:İHA

Ayder Yaylası'nda papağanını kurtarmak isteyen turist yaralanarak mahsur kaldı. Ekiplerin müdahalesiyle güvenli şekilde kurtarıldı.

Ayder Yaylası'nda papağanını kurtarmak isterken yaralandı

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası Galerdüzü mevkiinde yaşanan ilginç olay, çevrede bulunanların dikkatini çekti. Edinilen bilgilere göre, bir turistin papağanı dereyi aşarak karşı kıyıya uçtu.

Evcil hayvanını yalnız bırakmak istemeyen turist, dereyi geçerek papağanını güvenli bir şekilde almayı başardı. Ancak dönüş yolunda dengesini kaybederek yaralanınca dere kenarında mahsur kaldı.

Esnaf ve zabıta ekipleri seferber oldu

Olayı fark eden Galerdüzü esnafı ile Çamlıhemşin Belediyesi zabıta ekipleri, vakit kaybetmeden bölgeye ulaştı. Yapılan koordineli çalışma sonucunda mahsur kalan turist bulunduğu noktadan güvenli şekilde çıkarıldı.

Kurtarma çalışması sırasında çevrede bulunan vatandaşlar da ekiplere destek verirken, olay kısa sürede kontrol altına alındı.

Sağlık ekiplerine teslim edilerek hastaneye kaldırıldı

Mahsur kaldığı bölgeden kurtarılan turist, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerine teslim edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralı, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaşanan olay, Ayder Yaylası'nda zaman zaman doğal alanlarda dikkatli hareket edilmesinin önemini bir kez daha gözler önüne sererken, ekiplerin hızlı müdahalesi olası daha ciddi bir durumun önüne geçti.

Etiketler