SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Rio+20 Zirvesi'ne Türk imzası

Rio+20 Zirvesi'ne Türk imzası

13 Nisan 2012 Cuma - 10:36




Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Elemanı Okt. Onur Toprak, 20-22 Haziran'da Rio'da yapılacak olan





Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Elemanı Okt. Onur Toprak'ın çalışması, 20-22 Haziran tarihlerinde BM üyesi 48 ülkenin katılımıyla Brezilya'nın Rio kentinde gerçekleştirilecek olan Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı (Rio+20 Zirvesi) öncesinde düzenlenen afiş yarışmasında, sanal ortamdan yapılan oylama ile 3 bin 600 afiş arasından birinci oldu. ‘Save Your Children’ adlı afişle özellikle Yunanistan ile sanal oylamada kapışan Toprak, birinci olarak Rio+20 Zirvesi’nin afişine Türk imzasını kazıdı. Söz konusu projede derece almanın kendisi için çok önemli olduğunu belirten Toprak, “Halk oylaması basamağında öğrencilerim ve çeşitli dostlarım bana yardımcı oldu, o yüzden çok mutluyum. En önemlisi haziranda yenilenebilir kaynaklar kapsamında gerçekleştirilecek olan BM Zirvesi'nde gösterilecek olan birkaç çalışmadan biri ve belki bunun üzerine hiç birimizin ulaşamadığı devlet büyükleri, farklı ülkelerin bakanları bir vicdan muhakemesi yapacaklardır. Çünkü biz petrol savaşlarının olduğu bir yüzyılda doğduk ve büyüdük. Bizim çocuklarımız da umarım su savaşlarının olduğu bir dünyada yaşamak zorunda kalmaz. Çünkü yarışmanın içeriğinde şundan bahsediliyor: Günümüzde 1 milyar insan temiz içme suyuna ulaşamıyor. Bunun düzenli kullanılması, gelecek nesillere daha temiz ve güzel bir dünya bırakmamız çok önemli. Bunun ülkeyle, sınırla, kişiyle alakası yok. Bu, dünyada yaşayan insanların temel sorumluluğu. Bir şekilde bir farkındalık oluşturabildiysek benim için bu yeterli bir sonuç” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap