SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Rengin gücü göz doldurdu

Rengin gücü göz doldurdu

05 Mayıs 2017 Cuma - 09:58




Arş. Gör. Makbulenur Bekâr’ın ‘Ruhumuzun dili renklerde, renkler ise bitkilerde gizli sloganıyla çizimlerime başladım’ diye tanımladığı sergi meraklıl





Karadeniz Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı ve İç Mimarlık bölümleri mezunu olan Arş. Gör. Makbulenur Bekâr’ın, 1-3 Mayıs tarihleri arasında Cevahir Alışveriş Merkezi’nde açtığı ‘Rengin Gücü’ konseptli bitki çizimleri sergisi meraklılarının beğenisine sunuldu.

MANZARA MUAZZAM

Bekâr, “Mesleğimin en önemli parçası olan bitkiler gerek eğitim hayatımda gerekse iş hayatımda her zaman ilgi alanımda olmuştur. Çizimlerimi ‘Rengin Gücü’ konseptinde tasarlama ihtiyacını duydum. Çünkü geçmişten günümüze renklerin insanların yaşamlarını ve iç dünyalarına olan etkisi merak edilmiştir.

Bu yüzden ‘ruhumuzun dili renklerde, renkler ise bitkilerde’ gizli sloganıyla çizimlerime başladım. Kimi renkler, insan psikolojisini dinginleştirirken, kimileri ise enerji vermektedir. İşte bu etki bitkilerin eşsiz dokusu ve formu ile birleşince ortaya çıkan manzara muazzam olmaktadır. Sergimde yerini alan birçok çizimim bunlara birer örnektir.

Duygunun ve saf renklerin temsili olan pembeyle birleşen Cercis siliquastrum (erguvan), neşe kaynağı tonlardaki Chaenomeles japonica (bahardalı), sezgilerin rengi olan Muscari neglectum (dağ sümbülü), ruhsal dünyanın rengi olan mor renklerdeki Crocus sativus (safran), akıl ve zekânın rengi olan Acacia dealbata (mimoza) bunlardan sadece bazılarıdır” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap