SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Proje yoksa koltuk bana haram olsun

Proje yoksa koltuk bana haram olsun

24 Kasım 2017 Cuma - 08:11




Trabzon Umum Kamyoncular ve Kamyonetçiler Odası Başkan Adayı Cemil Kalyoncu, gazetemizi ziyaret ederek projelerini anlattı. Kalyoncu, “Şoförlerimizi s





Trabzon Umum Kamyoncular ve Kamyonetçiler Odası Başkan Adayı Cemil Kalyoncu
projelerini gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Kemal Bektaş’a anlattı. 


Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı odalarda seçim heyecanı başladı. 2 ay sonra yapılacak olan seçimlerde mevcut başkanlar koltuklarını korumaya çalışırken yeni adaylar ise saha çalışmalarına başladı. Trabzon Umum Kamyoncular ve Kamyonetçiler Odası Başkanlığı için Cemil Kalyoncu adaylığını açıkladı.

BİR KALEM DEFTER

Uzun yıllar oda başkanlığı yapan ve geçtiğimiz dönemlerde koltuğunu Şükrü Bekar’a bırakan Kalyoncu, esnafın isteği doğrultusunda yeniden aday olduğunu ve sorunları çözmek için güçlü bir ekiple yola çıktığını belirtti. Karadeniz gazetesini ziyarete gelen Kalyoncu, şunları kaydetti: “Bu bir hizmet yarışıdır. Benim gördüğüm, burada kamyoncu esnafına gerekli hizmetin verilemediğidir. Bu nedenle esnaftan gelen baskı üzerine adaylığımı açıkladım. Allah hayırlı ise bana nasip etsin. Daha önceden yaptığım işler ortadadır. Ben şimdi adaylığımı açıklarken elime bazı projeleri aldım. Bu projeleri yaparak esnafımıza bir eser bırakmak istiyorum. Çünkü daha önceden ben başkan seçildiğimde eski başkanımız Halil İbrahim Kalfaoğlu elime bir kalem bir de defter vererek ‘odamız budur’ dedi. Ben de o odayı elimden geldiğince en üst seviyelere taşıdım. 81 ile odamızı tanıttım. Bunu tüm esnafımız iyi bilir.”

SARAYLARA LAYIKLAR

Dünyada en helal parayı kazanan şoför esnafının layık olduğu yerde olmadığını belirten Kalyoncu, “Şu an bir binanın 4. katında yerimiz var. Asansörü yok. Odaya gitmeye kalksan yorulursun. Benim şoför esnafım saraylara layık bir esnaftır. Çünkü dünyanın en helal parasını kazanan adamdır. Şoför esnafı 24 saat kefeni kolunun altında yağmur çamur demeden, kar kış demeden yollara çıkıyor. Bunu iyi anlamak ve ona göre hizmet vermek gerekir” ifadelerini kullandı.


ESNAFIN ACİL İHTİYAÇLARI

Şoför esnafının acil ihtiyaçları olduğunu belirten Kalyoncu, “Bizim bir çekicimiz yok, TIR garajımız yok, ambulansımız yok. Ama bunların fazlalığı Ankara’da çok var. Bizler hiçbir şey yapamazsak gidip Ankara’dan bunu alacağız. Çünkü bir aracımız bozulduğunda kurtarıcıya neredeyse 10 bin lira para ödüyoruz. Eğer başkanlığa seçilirsek bu sorunları aşmak için gerekli tüm projelerimiz hazır durumdadır. Benim bıraktığım bir makam aracı vardı. Şimdi bu araç yok, nerede olduğu belli değil. Bu dediklerimi yapmadan o koltukta oturmak da bana haram olsun” dedi. 

KİMSEYİ KIRMAYIN

Esnaf odalarında da bazı seçimlerin yapılacağını belirten Kalyoncu, “Bu bir bayrak yarışıdır. En iyi kimler yapacaksa onlar görevi devralsın. Bu yarışta herkes birbirine saygı ve sevgi göstermelidir. Kimse kimseyi kırmamalıdır. Çünkü yarın herkes birbirinin yüzüne bakacaktır. Bizler kendimize yakışanı yapmalıyız. Gerçek bir esnaf gibi davranmalıyız” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap