SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Proje üretenin önü kesiliyor!

Proje üretenin önü kesiliyor!

07 Aralık 2016 Çarşamba - 08:14




Engindere Mahallesi Muhtarı Mustafa Mavi, “Rize’de proje üretenlerin önü kesiliyor, bunun nedeni kendilerinden akıllı olanlara fırsat vermemek” dedi.





Rize merkeze bağlı Engindere Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Çay Üreticileri Derneği Başkanı Mustafa Mavi, Karadeniz Gazetesi’ne konuştu. Muhtar Mavi, gündüz 20 bini bulan nüfusun akşam saatlerinde 2 bin dolayında olduğunu belirterek, “Hızla gelişen ve yatırım için düz bir alanda olan mahallemizde sorunların büyük bir kısmını kendi gayret ve ısrarlı tutumum sonucu çözdük” dedi.

iMAR PLANIMIZ KÖTÜ

Mustafa Mavi, “Benim mahallem düz bir arazi ama imar planı çok kötü. Bu planı değiştirmek istedim. 2010 yılında bir dilekçe yazdım Rize Belediyesi’ne ama kabul görmedi. Bugün gelinen noktada değişikliğe gidildi. Bir şey yapamamak üzüntüsü beni mahvediyor. Yine de geç kalınmış sayılmaz. Güzel bir imar planı ile mahallemizi kazanabiliriz. Güncel sorunların başında trafik sorunu geliyor.” şeklinde konuştu. 

BİZİM ÇAYIMIZ ORGANİK OLUR

Çay Üreticileri Derneği Başkanı da olan Mavi, “Proje ürettik. Güneydoğuya bir ton kömür getirsek orada yaşayan insanlar bize beş ton tezek vermeye razı. Burada atıl fabrikalarda bir küçük değişiklikle orada işlenecek. Harmanlayıp, paketledikten sonra doğaya sunacak bir ürün elde edilecek. Biz bu doğal gübreyi araziye verdiğimizde çok şey kazanacağız. Çayımız tamamen organik olacak, meyvelerimiz eski tanında olacak, derelerimiz temiz akacak, alabalık bol olacak. Avrupa gübresi bizim bu bölgeyi tamamen öldürdü. Kısaca Güneydoğunun tezeğini buraya taşıdığımızda çok daha Avrupa gübresinden ucuz olmak şartıyla 30’a yakın sorunu çözmüş olacağız” dedi.

GÜNDE 8 BİN TON ÇAY

Mustafa Mavi açıklamasında, “Çay üreticileri derneği olarak en çok üzerine durduğumuz proje bu. Bunun yanında Çay Kanuni taslağı için Ali Bayramoğlu ile kaç ay mücadele ettik. O taslak geçseydi, bugün ÇAYKUR yoktu, özelleşirdi. Çay da kota uygulaması hakkında görüşlerimiz oldu. Günde 8 bin ton çay alınıyor. ÇAYKUR’un dört bin tane alım yeri var. Her biri 2 bin ton çay serebilme kapasitesinde. Bir gün boyunca alınan çaylar arabaya dolmasın, alım yerinde bekletilsin. İşte bu uygulama ile günde kaç para ÇAYKUR kazanacak biliyor musunuz? Size rakamlarla vereyim; günde 1 Trilyon kar olacak” ifadelerini kullandı.

ÖN YARGI VAR

Mavi, “Rize’de siyasiler ön yargılı. Siyaside, kamuda o koltukta oturan kişiler; “Benim aklıma neden gelmedi” düşüncesi ile Rize’nin ileri gitmesini engelliyor. ÇAYKUR kusura bakmasın, özellikle Mayıs ayında gece yarı sonrası çaylar kıpkırmızı çaylar işleniyor. Biz anlatıyoruz, dile getiriyoruz, rakamları ortaya koyuyoruz adamlar bize “manyak mı, kafayı mı yiyor” diyorlar.Yılda korkunç bir para Gürcülere gidiyor. Nakliyat ve toplamada şirket kurmak gerekiyor. Zor bir iş değil ama o koltukta oturanların işine gelmiyor” dedi.

ESNAF MAGDUR OLMAMALI

Mavi, “Rize Sanayi Çarşısı’nda yaklaşık 300 adet dükkân var. Ağır sanayi, hafif sanayi. Burası çökmek üzere ama nereye kaldıracaksınız?  Çiftekavak mevkiinde yer var ama orası bence küçük. Burada ki esnafta mağdur olmamalı. Eski stadın yerine yapılacak olan AVM çok yanlış. Ayrıca mahallemle ilgili lokal sıkıntıları aşıyoruz. Kanalizasyon sıkıntısını aştık. Derelerimiz temiz akıyor. Yağmur suyu ve altyapı kanalizasyon sorununu aştık. Yollarımızı asfalt yaptırdım. Çöp sorunu yok. Mahallemizde doğalgaz sorunu da yok. Bu ilerin birçoğunu mahalle halkı ile uzlaşarak yaptık” şeklinde konuştu.

SEMT SAHASI iSTiYORUM

Muhtar Mavi sözlerini şöyle sürdürdü: “Mahallemizde köpek sorunu var. Gıda sektörüne dayalı bir mahalle ve çöp tesissi de burada. Bu yüzden başıboş köpek sayısı çok fazla. Köpeklerin buraya yuvalanması mahalle halkını korkutuyor. Ayrıca semt sahası yapmak istiyorum. Yine insanların oturabileceği bir tesis. Hemen yanında Muhtarlık Konağı. Güzel bir sosyal tesis olacak ve kalıcı olacak. İki adet balıkçı barınağımız var. Mahallede mezarlık yeri sorunu da var. Hatta caminin altında yer alan araziyi belediyeye vermek istedik.”

HAKKIMI HELAL ETMEM

Muhtar Mustafa Mavi, “Muhtarlık binası yapımında bana 10 bin lira zarar verildi. Çoluk, çocuğumun rızkından keserek ben ödemeyi yaptım. Her şey hazırdı ama dönemin Başkanı Bakırcı imzalamadı. Sebep, ise o araziyi bana hibe edin demişti. Yarın seçim olsa Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap’a da oy vermem. Reşat beyin şahsına lafım yok, çok naif bir insan ama belediyeciliği bilmiyor. Yanında çalışanlar onu provoke ediyor, talimatları dinlemiyor. Halkın önünde muhtara bir şey dediğin zaman, söz verdiğin zaman yapacaksın, benim telefonuma bakmıyorsan bende sana bakmam, oy vermem” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN DİYECEK Kİ…

Muhtar Mavi, “Ya Rize’yi Rizeliler yönetecek ya da Reisi Cumhur Recep Tayyip Erdoğan, Rizeli Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Demircan’a; “Ahmet, git Rize’ye beş sene vatani görevine yap” diyerek Rize’ye gönderecek. Veya İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı yine Rizeli İbrahim Karaosmanoğlu’na; “İbrahim git Rize’ye vatani görevini yap” diyecek. Yoksa biz toparlanamayız. İki Rizeli belediye başkanından biri kadrosu ile gelse Rize’ye, Rize’yi ancak düzeltir. Bu zihniyet devam ettiği sürece Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, “Rize kasaba olmaya” devam eder” şeklinde konuştu.

Mustafa BAYRAK- Selim DENİZALP

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap