SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Otizmli öğrencilerin ebru sergisi

Otizmli öğrencilerin ebru sergisi

05 Nisan 2015 Pazar - 14:10




Dünya Otizm Farkındalık Günü ve Haftası nedeniyle 'Sudaki Tılsım' atölyesi ve Yomra Vilayetler Hizmet Birliği Özel Eğitim İş Uygulama Okulu işbirliğin





Ebru sanatçıları Songül Kartal, Şencan Hilal Sağlam, Erol Aktaş, Büşra Kavuncu, Ressam Selma Akyüz ve Arzu Samancı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte otizmli çocuklar birbirinden güzel ebru çalışmaları gerçekleştirdi. Okul el sanatları öğretmeni Hatice Büşra Kavuncu, senenin başından itibaren otizmli öğrencileri ile ebru çalışmaları yaptıklarını, ebru sanatının otizmli öğrencilerinin üzerinde rahatlatıcı bir etkisinin olduğunu fark ettiğini belirtti. Ayrıca öğrencilerinin ebru çalışmalarını çok severek yaptıklarını, bu nedenle yapmış oldukları ebru çalışmalarının suya ve kâğıda çok güzel bir şekilde yansıdığını ifade etti.

Okul özel eğitim öğretmeni Emine Şahin ise, bu tarz etkinliklerle toplumda etkili bir farkındalık oluşturulduğunu, çocukların toplumla kaynaşınca kendilerini daha mutlu hissettiklerini ve kendilerine olan güvenlerinin arttığını belirtti.

Sergiye katılan Yomra kaymakamının eşi Derya Yıldırım da otizmli çocukların yapmış olduğu ebru çalışmalarını inceleyerek otizmli çocuklar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap