SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ortak değerlerimiz var

Ortak değerlerimiz var

25 Şubat 2016 Perşembe - 12:44




Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ve beraberindekiler Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ettiler.





Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Seyfullah Kınalı, Bakan Dürüst’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Burası sizin kendi eviniz. Kıbrıs’ta bizim evimiz. Tek millet ve iki ayrı devlet olarak birlik ve beraberlik içerisinde işbirliklerimizi daha da geliştirmeliyiz” dedi.

Kınalı, “Bizler birbirimizi tanıyan insanlarız. Ortak değerlerimiz var. İlişkilerimizin daha da sıklaşması gerekmektedir. Kıbrıs bizim için çok önemli. Kıbrıs’ta çok Trabzonlu hemşerimiz var. Kıbrıs’ın daha da gelişmesi ve kalkınmasını umuyoruz. Kıbrıs’ın Dünya ülkeleri arasında daha iyi yerlere gelmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Dürüst ise ziyarette yaptığı konuşmada, ikinci kez geldiği Trabzon’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakan Dürüst, Gençlik ve Spor Bakanı olarak 2011 yılında Trabzon’da yapılan Avrupa Gençlik Olimpiyatları’na katıldığını kaydederek, “İkinci gelişimde Trabzon’un daha da kalkınması ve gelişmesini görmek beni sevindirdi. Bu gelişmeler kendimizi daha güçlü hissetmemize vesile oldu” dedi.

Bakan Dürüst, “Ziyaretimizin esas amacı Trabzon ile KKTC halkı arasındaki bağların güçlenmesine katkı koymaktır. İşbirliklerinin gelişmesi ve güçlenmesi yanında Trabzon’daki işadamlarımızın KKTC’yi sahiplenerek ülkemizde yatırım yapmalarını sağlamak. Aramızdaki bağların sonsuza kadar perçinlenmiş ve pekişmiş bir şekilde koparılamaz bir noktaya taşınmasıdır” şeklinde konuştu.

Anavatan Türkiye ile gurur duyduklarını dile getiren Dürüst, “Anavatan’ın güçlü olması bizim güçlü olmamız anlamını taşır. Ziyaretimiz vesilesi ile sizlere ve Anavatan halkına duyduğumuz sevgiyi ve saygıyı bir kez daha haykırmak istiyorum. Sizleri ve kardeşlerimizi kucaklıyorum. Tüm Trabzonluları da ülkemize davet ediyorum” diye konuştu. Ziyaret karşılıklı hediyeleşmelerin ardından son buldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap