SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ortahisar Belediyesi’nden beklenen cevaplar...

Ortahisar Belediyesi’nden beklenen cevaplar...

06 Ekim 2017 Cuma - 09:07








Tıpkı beklenen şarkı gibi: Ortahisar Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Ahmet Metin Genç’e Trabzon’un kırtasiye ve matbaa esnafları tarafından dillendirilen bazı konular hakkında sorular yöneltmiştik.

Gün doğdu, akşam oldu, yağmur yağdı, güneş açtı, günler birbirini kovalarken doğru mudur yalan mıdır hala başkanlık makamından bir ses çıkmadı. Sadece olayı doğrular noktasına paralel bir cevap Ortahisar Belediye Başkanlığı makamının etkili ismi Yusuf Keskin tarafından geldi. “Her ay iki kamyon kırtasiyeyi Ankara’dan, İstanbul’dan aldığımız doğrudur.

Lakin Samsun’dan aldığımız olmamıştır” beyanı esnaflar arasında hedef şaşırtma gayretleri gibi algılansa da, Ortahisar Belediyesi bünyesi dışından gerek satın almaya müdahil olan gerekse belediye bünyesinde belediye adına yasalar çerçevesinde dışarıdan alımlara müdahil olanların alımların açılımını Trabzon halkına şeffaf bir şekilde (Bu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in asli görevidir) bizler de kamuoyu adına kendilerinden beklemekteyiz.

Her esnaf bu soruların cevaplarını bilmelidir ki Ankara esnafına, Samsun esnafına, İstanbul esnafına yapılan ödemeler içerisindeki nakliyenin ne olduğunu da bilsinler. Neden Trabzon esnafı dışlanmıştır? Seçim öncesi kapı kapı dolaşılacak, elleri sıkılacak. Trabzon’da kırtasiye, matbaa esnafı yokmuş gibi neden Ankara, İstanbul, Samsun tercih ediliyor?

Bünyenizde başka bir oluşum mu var ki siz de bilmiyorsunuz, kamuoyu da bilmiyor? Yoksa bu işten birileri mi nemalanıyor da bilmiyoruz? Onun için cevabınız bekleniyor Sayın Başkan Ahmet Metin Genç. Etrafınızda olup bitenleri bizler bilemeyiz, sadece vatandaşın sorduğu sorularla siz bizi buluşturabilirsiniz. Bu da esnafın hakkıdır.


Müdürlerimize açık mektup...

Sayın müdürüm Ali Vedat Çiftçi’ye ve İl Sağlık Müdürüme Trabzon adına sormak isterim: Şehrimizin göbeğinde Trabzon’un kanayan yarası olmuş Aşkale Çimento’nun sözleşmesi 2015 yılında bitmiş olup sonrasında yıkım ruhsatına başvurulup sökülmesi gerekirken...

7 ay öncesinde gazetemiz ve diğer gazeteler tarafından ve de halkın yoğun baskısı neticesinde fabrikanın hala çalıştığı yerinde tespit edilerek defalarca haber yapılmış olup, fabrikanın yönetim kurulu başkanı Sayın Lütfi Yücelik ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun bir araya gelip, ortak açıklama yaparak 4 ay öncesinde o günden itibaren fabrikanın üretime kapatıldığı beyanatını tüm gazetelere vermişlerken...

Daha bir hafta öncesine kadar da Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlenen çimento fabrikasının 5 Ekim 2017 tarihinde yine devletin kapatma mührüne rağmen çalıştığı tespit edilip Karadeniz, Günebakış, Taka, Ekspres gazeteleri tarafından manşetlerden verilene kadar...

Böylesine önemli bir kurumun başında olmanız sebebiyle ve bölgede Çernobil faciasından da en çok etkilenen şehrin Trabzon olduğu ortada iken neden hayati bir olayda yıllar sonra heyet oluşturup hatta halk sağlığını yakından ilgilendiren asbest uzmanlarını da hatırlar oldunuz? Vahimdir, üzüntü vericidir. Neden bir hamleniz olmadı? 


Geç kalmanızı anlarım lakin harekete geçmek için bunca süre geç kalmanızı anlayamam. Bakınız, fabrikanın tozlarının serpildiği yerlerdeki yani Maçka’ya kadar giden sağlı sollu koridordaki fındık bahçelerinde fındığın randımanını sorun ziraat mühendislerine kaçtır?  Giresun’da kaçtır? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı varken, dönemin başbakanlarının talimatları varken, bakanların kalkması yönünde görüşleri varken, 2015’te Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun ‘ya kalkacak ya kalkacak’ beyanatları varken...

Ne var ki Trabzon halkı bilmiyor, bilemeyecek diyenler varsa, mutlaka vardır. Unutulmasın ki sırasıyla bu olayı takip eden pek çok gazeteci arkadaşımız her konuya vakıftır. Zamanı geldiğinde tek tek konuları kamuoyu ile buluşturacaktır. Danışıklı döğüş eğer insan sağlığı üzerine yapılıyorsa, karanlıkta kalmamak adına en hızlı hareket eden siyasilerimizi, bürokratlarımızı, atanmışları, seçilmişleri omuzlarımda taşırım. İnsanlık adına aynı soruları İl Sağlık Müdürüme de sorarım: Sizleri engelleyen ne olabilirdi ki Trabzon halkı bilmiyor?

Yapılacak şehir hastanesi hakkında...

Önemli bir yatırımdır; şehrimizin ihtiyacı vardır. Bilinmeyen şifreleri vardır, yeni yeni filizleniyor. Bunu halkımıza anlatmak lazımdır. Sadece gerçekleri yalın dille, çarpıtmadan bu fotoğrafın renkleri şu an zamanın Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ’ın dahi aklında kalmamıştır düşüncesi ile, doğru bir sunumla yeniden gündeme gelmesinin gerekli olduğunu ve de arka bahçesinde neler vardır, doğru mudur yanlış mıdır yetkililere sormalıyız. Hala Türkiye Cumhuriyeti’nde açılışı resmi olarak yapılmamış Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin resmi açılışı beklenirken şehir hastanesinin dosyasını yakın zamanda kamuoyu ile buluşturmamızın gerekliliğine inananlardanım.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap