SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Örnek köy evlerine yoğun talep

Örnek köy evlerine yoğun talep

09 Kasım 2012 Cuma - 13:44




Trabzon İl Özel İdaresi, Örnek Köy Evi Projesi’ne il genelinde 60 başvuru yapıldığı ve uygulanan projelerden sonra da yeni taleplerin hızla arttığını





Trabzon İl Özel İdaresi, yaklaşık bir yıldan bu yana uygulamaya koydukları ‘Örnek Köy Evi Projesi’ne il genelinde 60 başvuru yapıldığı ve uygulanan projelerden sonra da yeni taleplerin hızla arttığını bildirdi.Trabzon İl Özel İdaresi, İl kırsalında imar yapılaşmasını uygun, imar disiplini getirecek uygulamalara yönelik geliştirdiği ‘Örnek Köy Evi Projesi’ çalışmasında taleplerinin her geçen gün arttığını belirterek kendilerine proje için başvuran kişi sayısının 60 olduğunu bilgisini verdi. Projeye bekledikleri ilgiyi gördüklerini ifade eden Trabzon İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, bu çalışmanın alt yapısı olan köy içi yerleşik alan tespitinde de 412 köydeki çalışmaların tamamlandığını belirtti. Kul, özellikle köylere örnek tip proje ile ev yapma konusunda hakli bilgilendirmek ve özendirmek açısından çeşitli faaliyetleri olduklarını da belirterek “Bu konuda şu anda ulaştığımız sayı hedeflediğimiz sayı elbette değil 60 kişi örnek projelerimizi alarak evlerini yapıyor. Rakamı yükseltmeye çalışıyoruz. Köy muhtarlıklarının da ve köy alanlarında projelerimizi sergiliyoruz. Teknik birimimiz de her türlü yardıma hazır. Örnek Tip proje için vatandaştan zemin etüdü, harita aplikasyonu, ikametgah belgesi, nüfus kayıt örneği, tapu kaydı isteniyor. Ayrıca köy evi projeleri, sadece köyde sürekli oturan ve köy nüfusuna kayıtlı kişilere verilecektir. Trabzon kırsalında 12 çeşit tip proje uygulamasına izin veriliyor” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap