SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Organize olamıyoruz

Organize olamıyoruz

27 Ocak 2017 Cuma - 09:00








10 yıldır Kalkandere L Tipi Cezaevi'nin arkasında düşünülen Organize Sanayi Bölgesi bir türlü mahkemelerden kurtulup düzlüğe çıkamamıştı. Yıllarca süren mahkemeler, açılan karşı davalar, istenen fazla bedeller derken 10 yıl süren davalar sonuçlandı, 560 dönüm arazide Organize Sanayi Bölgesi kurulmaya başlandı.

Maalesef Rize'ye yapılacak yatırımlar için arazi bulmak zor. Bulunan arazide kamulaştırma başladığında hemen karşı atağa geçilerek "Devlet malı deniz, yemeyen keriz" misali davalar açılmaya başlanıyor. Hele bir örnek dava bulmasınlar hemen o dava örnek gösterilerek, devlete dava açılıyor. Hadi bakalım bekle dur, aktarılan ödenek tabii bu arada geri gidiyor ve dava süreci beklenmeye başlıyor. Tıpkı Organize Sanayi Bölgesi'nde olduğu gibi, tıpkı liman yanında yapılması planlanan spor kompleksi gibi…

Hala dava sonuçlanmadı ve 12 trilyon geri gitti. Kim hangi akla hizmet ediyor bilinmez, Rize'ye yapılacak olan bu yatırım Rize'nin geleceği, çocuklarımızın, hatta torunlarımızın geleceği. Hadi kamulaştırma yapıldı, belirlenen fiyat belli, alacağın kamulaştırma bedeli de belli, açılan dava ve sürecinde kaybedeceklerini düşünmeden ısrarla dava süreci uzatılmakta. Aslında dava açan kaybetmekte ve parayı avukatlar kazanmakta. Neyse konumuz organize...

Organize Sanayi Bölgesi'nde altyapı çalışmaları tamamlandı. 560 dönüm arazide dağlar Konya ovası gibi düzlenmeye başlandı. Organize Sanayi Bölgesi'ne atanan müdür ile çalışmalar son hız sürüyor. Altyapının bitmesiyle birlikte artık bacaların tutması için inşaat bölümüne geçildi ve son sürat çalışmalar devam ediyor. Şu an 4 sanayi kuruluşunun bir iki ay içinde faaliyete geçeceği açıklandı. Organize Sanayi'de toplam 24 sanayi kuruluşu yer alacak. Şu an 140 dolayında işletmeci Organize Sanayi'de yer almak için müracaat etti.

Tabii bunlar arasından en çok istihdam sağlayacak olan kuruluşlara öncelik verilmekte, doğrusu da bu zaten. Her şey buraya kadar normal. Artık bir iki ay sonra bacalar tütmeye başlayacak, önemli olan bundan sonrası, yetişkin ne kadar elemanımız var?


Asıl soru bu. Ticaret Odası ve İşkur Organize Sanayi Bölgesi'ne yetişkin eleman yetiştirmek için kurslar açtı, kurslara gidecek olanlar hem belli bir ücret alacak hem de kurs bitiminde iş sahibi olacak. Bu da normal gözüküyor... Ancak gel gör ki, kurslara pek talep yok.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap