SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ordu'nun derelerine dizgin!

Ordu'nun derelerine dizgin!

30 Kasım 2015 Pazartesi - 16:24




Devlet Su İşleri (DSİ) 75. Şube Müdürlüğü, aşırı yağışlar sonucu oluşacak muhtemel sel baskını, toprak kayması, can ve mal kaybını önlemek amacıyla de





Ordu'nun dereleri taşkınlardan korunuyor... DSİ 75. Şube Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, halen çalışmaları Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında başlayan İkizce ilçesi Akçay Deresi 3. Kısım, Altınordu ilçesi Civil ve melet ırmakları, Perşembe Kovanlı Mahallesi Büyükağız Deresi, Fatsa ilçesi Çalışlar Deresi ve Bolaman Irmağı, Kabataş Eceli Deresi üzerinde istinat ve taşkın önleme çalışmalarını sürdürüyor. 2015 yılında taşkın kontrolü için yapılan çalışmalara toplam 6.7 milyon lira harcama yapıldığı vurgulandı.

KAMULAŞTIRMA YÜZÜNDEN ÇALIŞMALAR DURDU

Altınordu ilçesi Karacaömer Mahallesi Kayacık Deresi, Ünye Gölevi Cüre Deresi ve Perşembe ilçesi Elede Deresi’ndeki planlanan taşkın kontrolü ve istinat duvarı çalışmalarının bitme aşamasında olduğu kaydedilirken, Altınordu Akçatepe ve Turnasuyu Mahallelerinden geçen Çırçıp ve Karkın Dereleri ile Perşembe Aziziye ve Çaytepe Mahallelerinden geçen Çaka Deresi’nde kamulaştırma sorunları sebebiyle taşkın kontrolü ve istinat duvarı yapılamadığı belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap