SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ordu'da sel sonrası en büyük sıkıntı!

Ordu'da sel sonrası en büyük sıkıntı!

09 Temmuz 2016 Cumartesi - 14:37




Sel ve heyelan felaketinin yaşandığı Ordu’da, içme suyu şebeke hattında meydana gelen arıza nedeniyle onlarca mahallede su sıkıntısı yaşanıyor.





Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) tankerle mahallelere su dağıtırken, vatandaşlarda kaynak sularından temin ettikleri suyu bidonlarla taşıyor.

Ordu’da Ramazan bayramının bir ve ikinci gününde meydana gelen sel ile heyelan nedeniyle içme suyu şebekeleri de büyük zarar gördü. 3 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin kayıp olduğu, 5 kişinin yaralandığı, 14 köprü ile 16 evin yıkıldığı, 100’den fazla hayvanın telef olduğu, yüzlerce dönüm fındık bahçesi ve tarım arazilerinin zarar gördüğü, 243 grup mahalle yolunun büyük hasar gördüğü sel ve heyelanda içme suyu ana şebekeleri de tahrip oldu. Selin en fazla vurduğu Fatsa ve Perşembe İlçesi’nde birçok mahallede halen su sıkıntısı yaşanırken OSKİ yaklaşık 14 tankerlerle mahallelere su dağıtımı yapıyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın eşi Fatma Şeyma Akdağ’ın memleketi olan ve ailesinin de yaşadığı Çınar Mahallesi’nde, OSKİ tarafından tankerlerle su taşınıyor. Perşembe’de dün sel bölgesini inceleyen, Çınar Mahallesi’nde de eşinin ailesini ziyaret eden Recep Akdağ’a yaşadıkları su sorununu anlattıklarını belirten 44 yaşındaki Nilgün Karakuş, "Burada ne su var ne yol. Yolu geçtik su yok, rezillik. Bakan bey buraya geldi görüştük, sıkıntıları anlattık. Bakanımız Recep beyin burada kayınpederi ve kayınvalidesi var. Onlar da duruyor burada ve aynı sıkıntıyı hep beraber yaşıyoruz" dedi.




 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap