SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ordu'da Orman Kadastrosu başlıyor

Ordu'da Orman Kadastrosu başlıyor

06 Ocak 2015 Salı - 13:17




Hasan Özalban, Ordu’da orman kadastrosuna bu ay sonunda başlayacaklarını söyledi.





Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Hasan Özalban, Ordu’da orman kadastrosuna bu ay sonunda başlayacaklarını söyledi.
Orman Kadastrosu ile ilgili çalışmaların Tapu ve Kadastro’ya devredilmesi sebebiyle Orman Bölge Müdürlüğü ile beraber çalışacaklarını belirten Hasan Özalban, Ordu ilinin orman kadastrosu yapılmayan tüm birimlerinin ihalesinin yapıldığını belirtti. Ocak ayı sonunda orman kadastrosu çalışmalarına başlanacağını belirten Özalban, “Bir yıllık bir kısa sürede hatta bir yıl bile sürmeden tahminimiz orman kadastrosunu bitireceğiz. Daha sonra vatandaşlar için öncelik arz eden 2/B ile ilgili çalışmalar yapılacak” dedi.

5 BİN 700 MAHALLEDE ORMAN KADASTROSU YAPILACAK
Ordu’da orman sınırlarının belirlenmesi amacıyla yaklaşık 5 bin 700 mahalle ve köy biriminde kadastro çalışması yapılacak. Yapılacak çalışma sonucu ortaya çıkacak sonuç haritaya işlenecek ve tapuya tescilleri sağlanacak.
Ayrıca daha önce yapılan kadastro veya tapulama çalışmaları sırasında tespit dışı kalan yerlerdeki ormanların, orman kadastrosu da gerçekleştirilecek. Ormana kadastrosu çalışmalarının tamamlanmasıyla orman olmadığı gerekçesiyle orman dışında kalan kültür arazilerinden eski tapusu olanların tapusunun yenilenmesi, tapusu olmayanların ise tapuya bağlanması sağlanmış olacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap