SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ordu’da HES'ler çalışıyor

Ordu’da HES'ler çalışıyor

24 Ekim 2015 Cumartesi - 13:28




DSİ 7. Bölge Müdür Yardımcısı Celal Tokalak, Ordu il genelinde halen 9 Hidroelektrik Santralı’nın (HES) faaliyette olduğunu belirterek, “Bu 9 HES’ten





Ordu‘nun enerji potansiyeli açısından zengin illerden biri olduğunu belirten DSİ 7. Bölge Müdür Yardımcısı Celal Tokalak, özel sektör tarafından Ordu ilinde 34 adet HES müracaatı yapıldığını söyledi. Uygulanmakta olan 30 projede 735 megawatt kurulu güçle yıllık ortalama 2 milyar 405 milyon kilowaatsaat enerji üretiminin planlandığını belirten Tokalak, “Halen inşaat çalışmaları tamamlanan Darıca-1 HES, Umut 1-2-3 HES, Irmak HES, Ordu HES, Ağkolu HES, Boztepe HES, General HES, Murat HES ve Piro HES işletmeye alınmıştır. 247 MW kurulu gücü bulunan bu 9 HES’ten yılda ortalama 792 Gwh enerji üretilmektedir” diye konuştu.

30 HES YILDA 2 MİLYAR KWSAAT ENERJİ ÜRETECEK

İnşa halinde Atilla, Darıca 2, Kuzey 1-2 ve Kozbükü HES olmak üzere 4 HES’in bulunduğunu ve tamamlandıklarında yılda 533 milyon kilowatsaat enerji üreteceklerini belirten Tokalak, “Halen 17 HES planlaması yapıldı. Bu HES’lerin inşaatlarının yapılması ve faaliyete geçmesiyle yılda 1 milyar 079 milyon kilowatsaat enerji elde edilecek. Dolayısıyla 30 proje tamamen faaliyete geçtiğinde elde edilecek enerji miktarı yıllık ortalama 2 milyar 405 milyon kilowaatsaat olacak” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap