SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ordu'da ağaçlandırma seferberliği

Ordu'da ağaçlandırma seferberliği

05 Mart 2015 Perşembe - 14:21




Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, il genelinde ağaçlandırma seferberliği başlatacaklarını açıkladı.





Makamında Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila, Ordu Orman İşletme Müdür Vekili Serhan Cüce, Ünye Orman İşletme Müdürü Ozan Aydın, Ordu Orman Fidanlık Müdür Vekili Celal Kaya ile bir toplantı yapan Vali Balkanlıoğlu, ağaçlandırma seferberliği için yapılacak çalışmaların yol haritasını belirlediklerini söyledi. Vali İrfan Balkanlıoğlu, tüm ilçelerde, Orman İşletme Müdürlüklerinin öncülüğünde yürütülecek olan ağaçlandırma seferberliği için başta yerel yönetimler olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

ORMAN VARLIĞI ARTTIRILACAK
Toplantının amacıyla bilgi veren Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’nun Karadeniz Bölgesi'nde yer alması sebebiyle çok zengin orman varlığına sahip olduğunun sanıldığını, oysa bu konuda zengin bir il olmadığını vurguladı. Ordu’da yüzde 30 civarında orman varlığı bulunduğunu kaydeden Vali Balkanlıoğlu, “Ordu’da da bir zamanlar çok gürbüz ormanlar olduğu ifade ediliyor. Yeniden bir ağaçlandırma seferberliğiyle bozuk orman alanları, bozuk mera alanlarını ağaçlandırarak, orman varlığımızı büyütmek istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde Türkiye genelinde bir çalışma başlatıldı. Çok geniş sahalarda ağaçlandırma çalışması yapacağız. İlimizde dört tane Orman İşletme Müdürlüğü var. Her işletmemiz bünyesinde 20 hektar alana ağaç dikmek istiyoruz. En kısa sürede arazide ağaçlandırma çalışmalarına başlayacağız” dedi.

MERALARDA AĞAÇLANDIRILACAK
Ordu’da yürütülecek ağaçlandırma seferberliğine, bir zamanlar orman olan ancak zamanla bozulan ve orman vasfını yitiren alanlardan başlanacağını ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, mera vasfını yitirmiş alanlarda da ağaçlandırma çalışmaları yapılacağını söyledi. Ağaçlandırılacak alanlara dikilecek ağaçların bölgenin yapısına uygun ağaçlar olacağını da belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, ceviz, kestane, dut gibi yöreye uygun ağaçların dikileceğini ve bazı bölgelerde ‘bal ormanları’ oluşturulacağını sözlerine ekledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap