SON DAKİKA



Haber > Ordu > Yılmaz AK Parti'den istifa edip İYİ Parti'ye geçti

Yılmaz AK Parti'den istifa edip İYİ Parti'ye geçti

21 Ocak 2024 Pazar - 12:03




Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz'ın İYİ Parti'ye katıldı.





Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden 2018 yılında istifa eden AK Parti 22, 23 ve 24. dönem milletvekili Enver Yılmaz, İYİ Parti'den belediye başkan adayı oldu.
2018 yılında 4,5 yıl sürdürdüğü Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden milletvekili Enver Yılmaz, AK Parti’den de istifa etmişti. İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz için il binasında tören düzenlendi.

Yılmaz rozet töreninin ardından konuşma yaptı. Yılmaz "Bu saat itibari ile artık biz de İYİ Partiliyiz" diyen Yılmaz "Sizlerin arasında olmaktan ben de memnunum. İnşallah bu önümüzdeki 31 Mart seçimlerinde hem İYİ Parti hem ay yıldızlı rozetimizi mahcup etmeyecek sonuçla birlikte bir zafer ile karşınıza gelmek istiyorum. Biz de o irade var, millette o inanç var. O irade ve inancı parti olarak hep beraber bir araya getirdiğimizde inşallah sonuç alınacaktır" dedi.

Parti değiştirmenin zor bir karar olduğunu söyleyen Yılmaz, "Ordu, 5,5 yıl aradan sonra bizleri özlemiş. Siz beni çağırdınız, biz de geldik. Bu kardeşinize sahip çıkacağınıza dair hiçbir tereddüdüm yok. Parti değiştirmek bizim gibi ideolojik kimliği olan bir jenerasyonda epey bir zordur. Fakat gelinen nokta itibari ile altını çizeceğim 3 tane kelimemiz var:

Memleketimizin birliği için, vatanımız için, bayrağımız için ortak paydada buluştuk. O paydanın da adresi şu an burada bulunduğum İYİ Parti’dir. Ben sizleri mahcup etmeyeceğim" ifadelerini kullandı.



ENVER YILMAZ KİMDİR?

Enver Yılmaz, 20 Mart 1970, Ulubey, Ordu, Türkiye, Türk siyasetçi.

Enver Yılmaz 20 Mart 1970 yılında Ordu'nun Ulubey ilçesinde bağlı Aydınlar köyünde doğdu. Babasının ismi Mehmet, annesinin ismi ise Hamide'dir. Yılmaz'ın bir erkek bir de kız kardeşi vardır. Babası çiftçilikle uğraşmakta annesi ise ev hanımıdır. İlkokul eğitimini Aydınlar Köy okulunda başladı. ailesinin isteği doğrultusunda Ordu şehir merkezinde yer alan Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim okuluna kaydı yaptırılarak eğitimine burada devam etti. Lise eğitimini Ordu Lisesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Hâkim olarak görev yaptı. Serbest Avukatlık yaptı.

Siyasi kariyeri

22.ve 23.Dönem Ordu, 24. dönem İstanbul Milletvekilidir. 22. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevinde bulundu. Türkiye-Japonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Türkiye-Finlandiya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

30 Mart 2014'te yapılan yerel seçimlerde AK Parti'den Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne aday gösterilmiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap