SON DAKİKA



Haber > Ordu > Üreticiden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki!''Hem millet hem de ülke kaybetti''

Üreticiden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki!''Hem millet hem de ülke kaybetti''

12 Ağustos 2021 Perşembe - 10:14




TMO'nun fındık alım fiyatları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıkladı. Ancak Erdoğan’ın açıkladığı fındık fiyatı başta üreticiler olmak üzere her kesimden büyük tepki çekti.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı özel bir televizyon yayınında TMO'nun fındık alım fiyatlarını açıkladı.

Erdoğan açıklamasında “Fındık ülkemizin en önemli üretim ve ihracat kalemlerinden biri. Özellikle Karadeniz çayla birlikte temel geçim kaynağı. Bu mahsul döneminde de fındık üreticilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. 2021 yılı fındık alım fiyatlarını tüm milletimizle özellikle Karadenizli üreticilerimizle paylaşmak istiyorum. Fındık alım fiyatımız Giresun fındık alım fiyatımız kilogram başına 27 lira levant kalite fındık için ise 26,5 liradır. Yüksek randımanlı fındığa bir lira fazla ödeme yapılacaktır. Fındık fiyatları kilogramda 29,5 lira 30 lira arasında değişiyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın sözleri başta fındık üreticileri olmak üzere ekonomistlerin ve muhalefetin tepkisine yol açtı...

ERDOĞAN "KİMİN ADAMI" OLDUĞU AÇIKLADI

Tepkilerden biri de CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'den geldi.


Adıgüzel sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “27 lira maliyeti olan fındığa 26.5 lira öyle mi? diyerek Erdoğan'ı eleştirdi.

Adıgüzel açıklamasında "Geçen yıl 3.3 dolar idi şimdi 3,1 dolar. Fındık fiyatı geri gelmiştir. Fındık fiyatında ihracatçı birliği ve kartelin talepleri doğrultusunda damping yapılmıştır. Çiftçi değil tefeciler, millet değil yabancılar muhatap alınmıştır. Suriyeli mültecilere 40 milyar dolar harcayan hükümet fındıktan geçinen 8 milyon vatan evladına 500 milyon lira destek vermemiştir. Bu şekilde ülke milyarlarca lira zarar etmiştir. 10 kilo fındık satıp bir kilo fındık ezmesi alan bu hükümetin bu şebekenin bir üyesi olduğu ortaya çıkmıştır. Hem millet hem ülke kaybetmiş, İtalyan kartel ve çetesi kazanmıştır. Erdoğan’a bazı sıkı yandaşları güya milletin adamı diyordu ya, bu açıklama ile Erdoğan fındık fiyatını değil ‘kimin adamı’ olduğunu açıklamıştır” ifadelerini kullandı. 

"AKP ÜRETİCİYİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına bir tepki de Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'tan geldi.

Enginyurt sosyal medya hesabından açıklanan fiyatı eleştirerek, “Sayın Cumhurbaşkanı Erdogan, fındık taban fiyatı olarak, Ordu için 26.5, Giresun fındığımıza 27 TL verdi. Bu fiyatı kabul etmemiz mümkün değildir. Fındık üreticisi bunu hak etmedi. Üreticimiz hayal kırıklığı yaşadı. Ak Parti Milletvekilleri, 30 TL olacak diyordunuz, ses verin” ifadelerini kullandı.


KARADENİZLİ FINDIK ÜRETİCİSİNE HAKARETTİR

AKP'nin Cumhur İttifakı Samsun’un Ayvacık İlçesi Ziraat Odası Başkanı ve BBP MKYK üyesi Erdal Avcı ise tepkisini “Cumhur İttifakı'nda olmamız demek çiftçilerimizin alın terinin karşılığını savunmamak demek değildir. Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu fındık fiyatı Karadenizli üreticiyi kesinlikle memnun etmemiştir. 23 lira 85 kuruş maliyeti olan fındığa 26 TL fiyat vermek Karadenizli fındık üreticisine hakarettir. Somaliliye 30 milyon dolar hibe, fındık üreticisine zulüm. Üreticiye hakarettir. Tarımsal girdi fiyatları geçen yıl yüzde 38, bu yıl yüzde 200 artmışken, fındığa yüzde yirmi artış yapmak Türk çiftçisinin aklıyla alay etmektir. Allah rızası için bunu sayın Bahçeli makul görür ama haktan ve halktan yana olan bizler buna ilk tepkiyi vermeliyiz” şeklinde dile getirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap