SON DAKİKA



Haber > Ordu > Şükrü Bodur , Borçlar kapatılsın ben ön koşulsuz Birleşmeye hazırım

Şükrü Bodur , Borçlar kapatılsın ben ön koşulsuz Birleşmeye hazırım

14 Haziran 2021 Pazartesi - 13:04




Karadeniz, 52 Orduspor’u ziyaret etti, efsane başkan Şükrü Bodur şehrin büyük bir merakla beklediği konuya açıklık getirdi:





KARADENİZ’İN incisi deniyor Ordu için. Gerçekten de öyle. Şehir çok gelişmiş. Avrupa kentlerine meydan okuyor. Her yer pırıl pırıl. Gönül istiyor ki böylesine güzel bir şehrin takımı da hak ettiği yerde olsun. Süper Lig’de tıpkı yıllar önce olduğu gibi Orduspor fırtınası essin. Şehrin şu anda en önemli takımı olan 52 Orduspor, kısa süre önce kongresini yaptı. Başkanlığına yine şehrin efsanesi Şükrü Bodur seçildi. Mütevazı birisi Şükrü Bodur. Samimi, içten ve bir o kadar da Ordu sevdalısı. Kendisiyle her şeyi konuştuk. Biz merak ettiklerimiz sorduk. Şükrü başkan da tüm içtenliğiyle yanıt verdi.

İşte o doyumsuz sohbetten aklımızda kalanlar:

Başkanım hayırlı olsun. Yeniden seçildiniz. Şu anda şehirde beklenti Orduspor7un tek çatı altında toplanması. Bu konuda neler söylemek istersiniz? Bu birleşme için düşünceleriniz nedir?

“O takımımızın 150 milyonun üzerinde borcu var. O kulüpte 10 yıl başkanlık yaptım. 40 yılımı verdim. Ben de çok üzülüyorum. Ben dün dedim bugün de diyorum. O borç kapansın, ben ertesi gün genel kurulu topluyorum, ön koşulsuz şartsız birleşiyoruz. Bunu Vali beye de söyledim. 28 futbolcuyla sorunlar var. Ben de istiyorum. Ordu’daki herkes istiyor. Bu borç bize neden eklesin, biz profesyonel ligdeyiz, efsane Orduspor’umuz amatörde. O takım şu an ‘1967’ adıyla oynuyor, çıkıp çıkmayacağı da çok zor, elimizdeki değer var onu neden kaçırıyoruz. Bu takım benim olur ona bir şey demem ama bu kulüpte 60 kişi var. Bugün 400’ün üzerinde üye var. Herkes üye olabilir.Başarıyla birleşiriz. Bu işi çözecek kriter başarıdır. Yine aynı şeyleri söylüyoruz ama önce tahtanın açılması lazım.

Geçen sezon istediğiniz olmadı? Yeni sezon beklentileriniz nedir?

Geçen sene şampiyonluk parolasıyla sezona başladık. Futbol bu istediğimiz gibi olmayabiliyor. Ona göre hazırlandık ama maalesef bahane de aramıyorum ama biz içeride 8 maç berabere kaldık, 1 maçı kaybettik. Yanı 9 maçta 19 puan kaybettik.Biz bu puanların 15’ini almış olsaydık şampiyonduk. Seyircim olsaydı ben kesinlikle bugün başka yerlerdeydim. Bunlar bahane değil, olmaması lazım.

Yeni hocamız da burada. Cüneyt Tiryaki için neler söylersiniz?

Hocamız Cüneyt Tiryaki daha önce iki tane BAL takımını profesyonel yaptı. Ayrıca bu sene dahil 2 kere play-off’ta oynadı, başarılı bir performansı var. Kendisi Ordulu. Sezon bitince hocamızla oturduk konuştuk, hedeflerimizden bahsettik. Grubu,hatta 3. Lig’i çok iyi biliyor.Bu da önemli. Futbolcuları da yakından tanıyor. Ona göre bir kadro oluşturmaya başladık. İç ve dış transferlere hız verdik. Hedefimiz bu gruptan çıkmak çünkü burası Orduspor’a yakışmıyor.Trabzon, Rize, Giresun da Süper Lig’e çıktı. Samsunspor play-off’ta kaybetti Süper Lig’i. Ordu ise 3. Lig’de… Yakışmıyor. Üzülüyor insan. Onun için bu takımı 2. Lig’e çıkarmak, ondan sonra da 1. Lig’e çıkarmak istiyoruz.

Transfer politikanız nasıl olacak?

Transferde gidenler olacak, gelenler olacak. Rapor doğrultusunda yönetimimizin çalışmaları devam ediyor. Bu takımı üst lige çıkarmak için elimizden geleni yapacağız.Giresunspor’u örnek verebiliriz. İyi bir aile ortamı oldu orada. Sezona iyi başlamadılar ancak sonrasında toparlandılar. Üst üste galibiyetler alarak büyük avantaj elde ettiler, bunu da kullanıp yıllardır süren hasretlerini dindirdiler. İlk transferimizi Doğancan Aynacı’yı alarak yaptık. Kendisini Ordulu ve Orduspor’un alt kategorilerinde oynamış. 3. Lig’de önemli işler yapmış kupa kaldırmış, play-off’lar oynamış başarılı bir kardeşimiz. Bu sezon Giresun mantığıyla hareket edeceğiz. Takım olup başarıya ulaşmaya çalışacağız.

Bu sezon stadımız da bitti. Maçlarımızı yeni stadımızda oynayacağız, yeni bir ruhla yeni bir heyecanla başlayacağız. Çok az bir eksiklik kaldı onlar da sezon öncesi tamamlanacak. Giresun yeni stadında 44 yıllık hasretini dindirdi. Belki de biz aynısını yaşayacağız. Stat büyük enerji demek. Hele de taraftar olursa süper olur. Üzülerek yine belirtmek istiyorum, biz bu sene seyircimiz olsaydı şampiyonduk. Maçlar seyircili olursa Ordu’ya bir çok takım gelecek, taraftar gelecek, ekonomik olarak girdi olacak.

Benim ve değerli yönetim kurulumun katkılarıyla ekonomik sıkıntılara çare olmaya çalışıyoruz. Bu sene seyirci yoktu, bilet satamadık. Bunlar bizim için dezavantaj oldu, yönetimin maddi destekleriyle bir şeyler yaptık. Bugün de Allah’a şükür borçsuz bir şekilde ilerliyoruz. Bu konuda yönetimdeki arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.Birlikte beraberliğimizde daha güzel başarılar elde edeceğimize inanıyorum.


Teknik direktör Cüneyt Tiryaki iddialı:

BU ŞEHRE SÖZÜM VAR ŞAMPİYON OLACAĞIZ

“Başkanımızla transfer görüşmesine oturduğumuz zaman, bizi hedefe taşıyacak olanlar oyunculardır. Biz sabaha kadar konuşabiliriz ama eylem sahada gerçekleşiyor. Doğru oyuncu grubunu oluşturmanın bir ekonomik külfeti var. Başkanımızla bunu istişare ettik. Tabi ki paramızı har vurup harman savurmadan dikkatli bir şekilde harcayıp, bize katkı sağlayacağına inandığımız oyuncuları kadromuza dahil etmeye çalışacağız. Attığımız adımlara dikkat ederek başkanımızın koyduğu hedefe yürüyeceğiz. Bununla ilgili tahmini bir bütçe konuşuldu. 24-25 kişilik bir kadro oluşturmayı düşünüyoruz.

TRABZONSPOR BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Trabzonspor’u yakından takip ediyoruz. Kampta genç oyuncularla ilgili verilecek karar sonrası harekete geçeceğiz. Kiralanacak oyunculardan talip Takım kaptanımız Gökhan Erdöl Trabzon Sürmeneli. Bu liglerde rüştünü ispatlamış aranan oyunculardan biri. Görüştüğümüz Trabzonlu bir stoper, bir de orta saha oyuncusu var. El sıkıştık. Birkaç gün içinde imzaya gelecekler.

Trabzon, bir futbol kültürü bir şehir. Türkiye’nin lokomotiflerinden biri. Ordu da öyleydi bu misyonu zaman içerisinde kaybetti. Trabzon bunu korudu. Özellikle iki sezon önceki transfer tahtası onlar için bir şanstı. Ünal hocamızın da cesaretini kutluyorum. Genç oyunculara şans verdi. Onların piyasaya çıkmasını sağladı. İnşallah bunlar bize de nasip olur. Ordu takımın majör takımı Orduspor’un lig düşmesi, amatörde olması, burada 5-6 senelik bir jenerasyonun yapılmasına neden oldu. Gelişmekte olan bir jenerasyon yok. Önümüzdeki süreci kurtarma adına oraya sırtımızı dönmeyeceğiz. Ama oradan gelecek oyuncular kısa vade olmayacaktır. Yarışmacı takım olduğumuzdan dışarıya da ağırlık vereceğiz.

KARADENİZ BÖLGEMİZİN EN GÜÇLÜ SESİ

52 Orduspor Başkanı Şükrü Bodur, yöneticiler Olgun Alp ve Dr. Fatih Bostancı, çok iyi bir ev sahipliği yaptı. Karadeniz Gazetesi Yayın Yönetmeni Asım Kemal Güner, Başkan Danışmanı Ahmet Firidin, Spor Koordinatörü Nihat Erence ve Yazı İşleri Müdürümüz Furkan Yiğit’in yer aldığı ziyarette çok keyifli bir sohbet gerçekleşti. Ziyaret, “İnşallah bir sonraki gelişimiz şampiyonluk kutlamasıyla olur” sözleriyle son buldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap