SON DAKİKA



Haber > Ordu > Ordulu kadınlar yöresel ürünler mesaisinde

Ordulu kadınlar yöresel ürünler mesaisinde

01 Haziran 2021 Salı - 17:33




Ordu’nun Fatsa ilçesinde kadınlar, evlerinde tüketecekleri yöresel ürünleri hazırlamaya başladı.





İlçedeki kadınlar, sezonun ürünleri olan yöresel lezzetlerin turşusunu kurmaya ve konserve haline getirmek için çalışmalara başladı. Turşularını hazırlayıp, üzüm yapraklarını tuzlayan kadınlar, bu sayede hem boş zamanlarını değerlendiriyor, hem de kendi ürettikleri ürünler ile sofralarını bereketlendiriyor. Kadınlar, yaz aylarında hazırladıkları ürünleri, kış aylarında da tükettiklerini belirtiyor.

Bolaman Mahallesi’nde yaşayan Feriha Yılmaz, Karadeniz kadınının her zaman üretken olduğunu belirterek, hazırladıkları ürünlerin büyük bir kısmını kendilerinin yetiştirdiklerini söyledi. Yaz aylarında turşuları kurduklarını ve zamanla çeşitli yöresel ürünleri hazırladıklarını kaydeden Yılmaz, “Yakında dut dökme zamanımız geliyor, pekmezimizi yapacağız. Şimdi de üzüm asmalarında açan yaprakların tuzlamasını yapıyoruz. Tuzladığımız bu üzüm yaprakları sofralarınızda dolma olarak yer alacak. Ayrıca tuzladığımız bu üzüm yapraklarını uzaklarda yaşayan evlatlarımıza da gönderiyoruz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap