SON DAKİKA



Haber > Ordu > Ordu'da yanlış tedavi skandalında 3 doktora hapis cezası!

Ordu'da yanlış tedavi skandalında 3 doktora hapis cezası!

24 Mart 2022 Perşembe - 12:40




Ordu'da 4 yıl önce kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Doğan G.'nin ölümüyle ilgili ihmal iddiaları üzerine açılan davada 3 doktor hapis cezasına çarptırıldı.





Ordu'nun Ünye ilçesinde  2017 yılının eylül ayında anjioödem hastalığı nedeniyle fenalaşan yerel bir gazetenin sahibi Doğan G., ailesi tarafından Ünye Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü.

Acil serviste yanlış tedavi uygulandığı öne sürülen 57 yaşındaki Doğan G., hayatını kaybetti. Doğan G.'nin oğlu Ulvi G. da aynı yıl, babasının ölümünde ihmal olduğunu öne sürerek acil serviste görevli 3 doktor hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Soruşturma başlatan savcılık, acil serviste görevli Uzman Dr. M.M.Y., pratisyen hekimler K.T. ve S.Ö. hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçlamasıyla dava açtı. 

Yaklaşık 4 yıldır Ünye 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın 14’üncü celsesinde doktorlar hakkında karar verildi. Yapılan yargılamada M.M.Y. 2 yıl 6 ay, K.T. ile S.Ö. de 1 yıl 8 ay hapis cezasına çaptırıldı.

Görevlerini sürdüren doktorların, sabıkasız olması ve yeniden suç işlemeyeceği kanaatiyle hükmün açıklanması geri bırakıldı.


"ADALET YERİNİ BULDU"

Verilen kararın ardından açıklama yapan Doğan G.’nun oğlu Ulvi G., adaletin tecelli etmesinin bir nebze de olsun tesellileri olacağını söyledi.

Kararın emsal niteliğinde olacağına inandığını belirten G., “Hukuk mücadelesini başlattığım günden bu yana, bir gün olsun bile mücadelemden vazgeçmedim ve sonunda karar çıktı. Verilen hiçbir ceza merhum babamı geri getirmeyecek ama adaletin tecelli ettiğini görmek bir nebze de olsa tesellimiz olacak" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap