A+ A-
Yorum
10

Ordu’da Sağanak Yağış Alarmı: Büyükşehir Belediyesi Tedbirlerini Artırdı

Yayın Tarihi: 06.11.2026 - 11:39
Ordu’da etkisini sürdüren sağanak yağışlara karşı Büyükşehir Belediyesi ekipleri mazgal ve yağmur suyu hatlarını temizleyerek taşkın riskine karşı önlem aldı.
Kaynak:İHA

Ordu’da Sağanak Yağışlara Karşı Önlemler Artırıldı

Ordu genelinde etkili olan ve önümüzdeki süreçte de devam etmesi beklenen sağanak yağışlara karşı Büyükşehir Belediyesi ekipleri harekete geçti. Olası su baskını ve taşkın riskini azaltmak amacıyla kent genelinde yürütülen çalışmalar yoğunlaştırıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ekipler, yağış öncesinde yağmur suyu ızgaraları, mazgallar ve yağmur suyu hatlarında temizlik ve bakım çalışması gerçekleştirdi. Su akışını engelleyebilecek yaprak, çamur, taş ve çeşitli atıklar temizlenirken, taşkın riski bulunan bölgelerde de kontroller yapıldı.

Mazgallar ve Yağmur Suyu Hatları Temizlendi

Belediye ekipleri, yağmur sularının tahliyesinde sorun yaşanmaması için altyapı noktalarında çalışma yürüttü. Özellikle mazgal ve ızgaralarda biriken atıklar temizlenerek suyun akışını engelleyebilecek unsurlar ortadan kaldırılmaya çalışıldı.

Taşkın ihtimali bulunan bölgelerde yapılan kontrollerle olası olumsuzluklara karşı hazırlıklar güçlendirildi.

Ekipler ve İş Makineleri Hazır Bekletiliyor

Ordu Valiliğinin meteorolojik uyarıları doğrultusunda çalışmalarını artıran Büyükşehir Belediyesi, muhtemel olumsuzluklara karşı araç ve iş makinelerini hazır durumda bekletiyor.

Meteorolojik gelişmelerin anlık olarak takip edildiği kentte, ilgili belediye birimleri koordinasyon içerisinde görev yapıyor. Sağanak yağış süresince su baskını ve taşkın riskine karşı tedbirlerin sürdürüleceği bildirildi.

Etiketler