SON DAKİKA



Haber > Ordu > Ordu Belediye başkanlığı seçim sonuçları belli oldu | TIKLA ÖĞREN

Ordu Belediye başkanlığı seçim sonuçları belli oldu | TIKLA ÖĞREN

01 Nisan 2024 Pazartesi - 10:29




Ordu Büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Hilmi Güler oldu.





31 Mart yerel seçim sonuçları açıklanıyor. Ordu'da seçimi kimin kazandığı merak ediliyor. 31 Mart 2024 Ordu yerel seçim sonuçları....

2024 yerel seçimleri saat 17.00 itibarıyla tamamlandı. Oyların sayımına geçildi. Yüksek Seçim Kurulu yayın yasağını saat 19.20 itibariyle kaldırdı.

Kesin olmayan sonuçlara göre Ordu Büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Hilmi Güler oldu.

AA VERİLERİ

Mehmet Hilmi Güler : %40,13
Enver Yılmaz : %36,11
Zekai Sana: %16.15

ANKA VERİLERİ

Mehmet Hilmi Güler: %39,05
Enver Yılmaz: %37.77
Zekai Sana: %18.52

MEHMET HİLMİ GÜLER KİMDİR?

Mehmet Hilmi Güler, 15 Temmuz 1949'da Ordu'da doğdu. Türk siyasetinin deneyimli isimlerinden biri olan Güler, akademisyenlik ve metalurji mühendisliği alanlarında da uzmanlık sahibi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Güler, 2024 yerel seçimlerinde de bu göreve yeniden talip.
Güler'in siyasi kariyeri, 58., 59. ve 60. Hükümet dönemlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yapmasıyla öne çıkıyor. Aynı zamanda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 22. ve 23. dönemlerinde AK Parti Ordu milletvekili olarak hizmet verdi.

Eğitim hayatına Ordu'da başlayan Güler, ODTÜ Metalurji Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorasını da aynı üniversitede tamamladı. Akademik kariyerine ODTÜ ve ADMMA Makina Mühendisliği Bölümlerinde asistanlık ve öğretim görevlisi olarak devam etti.

Profesyonel çalışma hayatında ise Türk Uçak Sanayii'nde Proje Mühendisi ve Grup Başkanı, TÜBİTAK'ta Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu ve Etibank'ta Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı gibi önemli görevlerde bulundu. Erdemir ve İGDAŞ'ta Yönetim Kurulu Üyesi ve Murahhas Aza olarak da katkıda bulunan Güler, Başbakanlık Başmüşavirliği görevini de üstlendi.

AK Parti'nin kurucu MKYK üyeleri arasında yer alan Güler, parti içinde AR-GE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürüttü. Araştırma ve Geliştirme, Yatırım, Proje Yönetimi, Şirketlerin Yeniden Yapılanması ile Etkinlik ve Verimlilik alanlarında danışmanlık hizmetleri sunarak tecrübesini paylaşmaya devam ediyor.

2019 Türkiye yerel seçimlerinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Güler, şehrin gelişimine katkı sağlamak için bir dizi projeyi hayata geçirdi. 2024 yerel seçimlerinde AK Parti'den yeniden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Güler, Ordu'nun geleceğine yön verme vizyonunu sürdürmeye kararlı.

Mehmet Hilmi Güler'in siyasi ve profesyonel yaşamındaki bu derin ve çeşitli deneyimler, onu Ordu'nun ve Türkiye'nin geleceğine yön verecek liderlerden biri yapmaktadır. Ordu'nun potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek ve şehri daha yaşanabilir bir hale getirmek için çalışmalarına devam eden Güler, yerel yönetimdeki başarılı performansıyla dikkat çekiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap