SON DAKİKA



Haber > Ordu > Hamsi kiyidan göç etti!

Hamsi kiyidan göç etti!

21 Aralık 2017 Perşembe - 15:57




Perşembe Kışlaönü Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz, hamsinin Doğu Karadeniz kıyılarından göç ettiğini belirterek, "Yakında sofraları ista





Denizlerde av yasağının sona ermesinin ardından bol miktarda avlanan ve aralık başı itibariyle göç eden hamsinin yerini istavrit ve mezgit aldı. Karadeniz'de hamsinin Rusya ve Gürcistan karasularına göç etmesinin ardından balıkçılar, gece gündüz avlanabilen istavrit  ve mezgite yöneldi.Balıkçılar tarafından bol miktarda avlanan istavrit ve mezgit yeniden tezgahları şenlendirmeye başlarken, mezgitin 15 liradan, istavritin kilogramı ise 10 liradan alıcı buluyor.

FİYATLAR BİRAZ PAHALI

Perşembe Kışlaönü Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz, yaklaşık 15 gündür balıkçıların hamsi avlayamadığını söyledi."Hamsi kıyılarımızdan göç etti." Diyen Karadeniz, "Bir sure daha sofraları istavrit ve mezgit şenlendirecek. Hamsi Rusya, Abhazya ve Gürcistan karasularına geçti. Bundan sonra balıkçı tekneleri bir şekilde oralara gidip avlanacak.Yılbaşından sonra burada avlanan hamsilerin Türkiye'de satışa sunulması bekleniyor.Ancak fiyatlar biraz pahalı olur." diye konuştu.

FİYATLA CEP YAKIYOR

Tezgahta satışa sunulan diğer balıkların fiyatı hakkında da bilgi verenKaradeniz, "Zargana 20 lira, levrek ve çupra 30 lira, somon 20 lira, kefal 12 lira ve palamudun tanesi ise 10 liradan satışa sunuluyor." dedi. Ünal Karadeniz, havaların yeniden soğumaya başlamasının ardından hamsinin Karadeniz'e geri dönmeye başlayacağını sözlerine ekledi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap