SON DAKİKA



Haber > Ordu > Fındık fiyatları serbest piyasada hareketlendi! Fındık kaç TL oldu?

Fındık fiyatları serbest piyasada hareketlendi! Fındık kaç TL oldu?

12 Ekim 2021 Salı - 16:15




Fındık üreticilerinin Toprak Mahsulleri Ofisi’ne yönelmesi ve doların son zamanlarda yükselmesi ile birlikte serbest piyasada fındık fiyatları yükselişe geçti.





Ordu’da Altınordu İlçesi’nde 50 randımanlı kabuklu fındık fiyatları serbest piyasada 23.85 ile 24 TL arasında alıcı bulurken. Ünye ilçesinde ise ise fındık fiyatları serbest piyasada 24.50 TL’ye kadar çıkıyor.

FINDIK ÜRETİCİSİ TMO’YA YÖNELDİ

50 randıman kabuklu fındık fiyatının serbest piyasada 24,5 TL'ye kadar yükseldiğini söyleyen Ünyeli Fındık Tüccarı Feyzi Yiğit, “Terme’de organik fındığı 27 liradan yabancı firma alıyor. 26,5 TL’ye de devletimiz TMO eliyle alıyor. Devlet parayı 22 günde ödüyordu, bunu 9 güne düşürdü. Üreticinin malında aşırı çürük olmadığı sürece TMO fındığı alıyor. Almasa TMO’dan piyasaya gelir. Ama bu yıl öyle çok fazla dönüşte olmadı. Olmasını da istemeyiz. Şuan ki durumda üretici TMO’ya yöneldi.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

"HERŞEY TMO'NUN ELİNDE"

Fındık fiyatının yükselmesinin TMO, ihracat ve piyasadaki İtalyan firmasının tutumuna bağlı olduğunu söyleyen Yiğit, “Şuanda serbest piyasaya fındık gelişi zayıf. Fındık fiyatının yükselmesi ise TMO, İtalyan firma ve ihracata bağlı. Eğer TMO 26,5 liraya aldığı fındığı 27, 28, 29 TL’ye satarsa ve önümüzdeki aylarda hemen piyasaya sürerse fındık fiyatı yükselmez.  Yani fındığın bütün her şeyi TMO’nun elinde, isterse yükselir, istemezse yükselmez. Ayrıca piyasada bir İtalyan firması var ve Türkiye’deki  fındığın 350-400 bin tonunu alıyor. O başta 25 TL’den girdi ve bayağı fındık aldı. İhracatçının ihtiyacı varsa ve yüklemeye ürün bulamıyorsa fiyat verip mal alacak.” ifadelerini kullandı.


"BU YIL GÖRÜNMEYEN BİR FİYAT ÇIKABİLİR"

Bu yıl üreticinin karşısına bu yıl görünmeyen bir fiyat çıkabileceğine dikkat çeken Fındık Tüccarı Feyzi Yiğit, “Fındık fiyatlarının kötü görüneceğini zannetmiyorum. Bu yıl halkın karşısına hiçbir yıl görünmeyen fiyat çıkabilir.” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap