SON DAKİKA



Haber > Ordu > Fasulye tohumları damacana ile korunuyor

Fasulye tohumları damacana ile korunuyor

14 Mayıs 2019 Salı - 12:35




Ordu’da bir çiftçi, tarlasına ektiği tohumlarını soğuktan etkilenmemeleri için çözümü plastik damacanada buldu. Şu ana kadar zarar görmeyen tohumların, yakında yeşereceği öngörülüyor.





Ordulu zeki çiftçi, tarlasındaki tohumlarını, plastik damacanalarla soğuklara karşı pratik bir yöntemle koruyor.

HER BİRİ İÇİN ONLARCA DAMACANA ALDI

Kabadüz ilçesinde yaşayan Güven Şimşek, tarlasına ektiği fasulye tohumlarının soğuktan ve zirai dondan etkilenmemesi için her birisinin üzerini, plastik damacanalarla kapatarak koruma altına aldı.




İLK DEFA DENEDİ

Yaylalarının rakımının yüksek olduğuna dikkat çeken Şimşek, ilk defa denediği damacana yöntemiyle, tohumlarını şu ana kadar zirai dondan korumayı başardığını söyledi.




DAMACANALAR DONDAN KORUYOR

Bölgesinde kimsenin tarlasını henüz ekmeye başlamadığının altını çizen Şimşek, şunları aktardı:

"Bu yöntemi internette gördüm. Kendi tarlamda uygulamaya karar verdim. Bilindiği gibi burası rakım olarak oldukça yüksek bir yer. Geceleri çok soğuk oluyor. Onun için henüz hiç kimse tarlasına ekim yapmadı. Ben ise bu yöntemle fasulye tohumlarımı tarlama ekimini yaptım. Şu an sonuç çok iyi görünüyor. Damacanalar, tohumlarımı hem soğuktan hem de zirai dondan koruyor. Tohumlar hızla büyüyor. Bu yöntem sayesinde herkesten önce fasulyelerimi tarlamdan toplayacağım."



 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap