SON DAKİKA



Haber > Ordu > Ehliyet sınavında kopya düzeneği kuranlar yakalandı

Ehliyet sınavında kopya düzeneği kuranlar yakalandı

21 Haziran 2022 Salı - 12:25




Ordu’da ehliyet sınavına girenlerin üzerine ses ve görüntü düzenekleri yerleştirerek ehliyet almalarını sağlayan 5 kişilik bir grup yakalandı.





Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyon kapsamında uzun takipler sonucunda Ordu’da sahte ehliyet düzenleyen gruba operasyon düzenlendi.

Şüphelilerin ehliyet sınavını geçemeyen şahıslara 4 bin- 6 bin lira karşılığında sahte olarak Gürcistan ehliyeti düzenledikleri, joker kişileri ehliyet sınavına girdirdikleri veya sınava girecek kişinin üzerine ses ve görüntü düzenekleri yerleştirdikleri belirlendi. Grubun bugüne kadar 20 kişiyi bu düzenekle sınava girerek ehliyet almasını sağladığı belirlendi.

SES VE GÖRÜNTÜ DÜZENEĞİ




Grup üyelerinin üzerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, başka şahıslara ait kimlik fotokopileri, biyometrik fotoğraflar, sınavda kopya çekme amacıyla kullanıldığı değerlendirilen ses ve görüntü düzeneği ele geçildi.

Operasyon kapsamında yakalanarak adli işlemleri tamamlanan şüphelilerden 2’si KOM Şube Müdürlüğü'nden, 2’si cumhuriyet savcılığınca, 1 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap