SON DAKİKA



Haber > Ordu > Çocuk işçi çalıştırana ceza

Çocuk işçi çalıştırana ceza

22 Temmuz 2018 Pazar - 15:18




Fındık bahçesinde ücret karşılığında 16 yaşından küçük çocuk çalıştıran bahçe sahibi ve iş verenlere çocuk başı 259 lira ceza yazılacak.





Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan yaptığı açıklamada, fındık hasadına çok kısa bir sürenin kaldığını ifade etti. Sahil kesiminde Temmuz ayı sonu itibariyle fındık hasadının başlayacağını anımsatan Soydan, orta ve yüksek rakımlı bölgelerde ise Ağustos ayı içerisinde fındık hasadının başlayacağını belirtti. Soydan, bölgede fındık hasadının yaklaşmasıyla birlikte Doğu ve Güneydoğu illerinden mevsimlik işçilerin gelmeye başladığını kaydederek, hasat öncesi bahçe sahipleri ve iş verenlerle görüşmelerin sürdüğünü aktardı.  Arslan Soydan, fındık üreticilerini ve iş verenleri çocuk işçiliği konusunda da uyararak, "Geçtiğimiz yıllarda bahçe sahipleri ve iş verenler yapılan denetimler sonrası çok ciddi cezalara maruz kaldı. Benzer durumunun yaşanmaması için herkesi sorumluluğa davet ediyoruz" dedi.

Çocuk başı 259 lira ceza kesilecek

Soydan, 5326 sayılı Kabahatler Kanu'nun 32. maddesine göre çocuk başına hem bahçe sahiplerine hem de dayı başı olarak bilinen iş verenlere 259 lira ceza uygulanacağı bilgisini vererek, "Her ilçede kaymakamlıklar tarafından denetim ekibi oluşturulacak. Bu denetim ekibi yaptığı kontroller sırasında bahçede ücret karşılığında çocuk işçi tespit etmesi durumunda cezayı yazacak" diye konuştu.

Soydan, fındık bahçelerine denetim ekibinde yer alan kolluk kuvvetlerinin habersiz denetim yapacağını, bu noktada kimsenin mağdur olmaması için uyarıların dikkate alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Ordu'daki camilerde Cuma namazında okunan hutbe sonrası, vatandaşlar çocuk işçiliği konusunda uyarıldı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap