SON DAKİKA



Haber > Ordu > Ceren'in katili Özgür Arduç infaz düzenlemesinden yararlanacak mı?

Ceren'in katili Özgür Arduç infaz düzenlemesinden yararlanacak mı?

19 Nisan 2020 Pazar - 09:05




Corona virüs önlemleri kapsamında Meclis'e getirilen ve süratle kabul edilen infaz düzenlemesinde, Ceren Özdemir’in katili Özgür Arduç kapsam dışında. İşte akıbeti merak edilen isimler...





Kovid-19 salgını nedeniyle cezaevlerini rahatlatmak amacıyla yasalaştırılan infaz indirimi ve denetimli serbestlik düzenlemesinden hangi mahkûmların yararlandığı netleşti.

Ceren Özdemir’in katili Özgür Arduç, Ceren Damar’ın katili Hasan İsmail Hikmet ve Emine Bulut’un katili Fedal Varan infaz indirimi kapsamı dışında kaldı.

Kamuoyunca yakından izlenen bazı olaylar ve mahkûmların tahliyelerine ilişkin son durum şöyle:

ANUN KAPSAMI DIŞINDA

Özgür Arduç (Ceren Özdemir’in katili): Düzenleme kapsamı dışında. Arduç ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla hükümözlü olarak barındırılmakta.

Hasan İsmail Hikmet (Ceren Damar’ın katili): İstisna suçlardan olduğu için hükümlü konuma geçse bile kanun kapsamı dışında kalacak.


Fedai Varan (Emine Bulut’un katili): Kasten öldürmekten müebbet hapis cezasına hükümözlü. Kapsam dışında kalacak.

Alaattin Çakıcı: Denetimli serbestliğe ayrılma tarihi 19 Ekim 2020 olması nedeniyle kanun kapsamında tahliye edildi.

Erol Eşrefoğlu (Evcil): Kronik rahatsızlığının bulunması ve koronavirüs nedeniyle infaz durdurma kararı geldiği için tahliye edildi.

TOSUNCUK HÜKÜM GİYECEK

Mehmet Aydın (Tosuncuk/Çiftlikbank Davası): Firari. Türkiye’de değil. Yargılanacak, hüküm giyecek.

Emrah Esmer (İrem Su Akkaya davası): Hükümözlü konumunda olup, kesinleşmeyen dosyası Yargıtay’da. Tutuklu. Yararlanıp yararlanmayacağına yargı karar verecek.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap