SON DAKİKA



Haber > Ordu > Artık korku yaşamıyoruz

Artık korku yaşamıyoruz

30 Ekim 2017 Pazartesi - 10:38




Özellikle kış mevsiminde Karadeniz’in hırçın dalgalarının tehdidi ile karşı karşıya kalan evleri korumak amacıyla dalgakıranlar yapılıyor. Vatadaşlar





Ordu’nun Fatsa ilçesine bağlı Bolaman Mahallesi’nin sahil şeridinde bulunan ve özellikle kış mevsiminde Karadeniz’in hırçın dalgalarının tehdidi ile karşı karşıya kalan evleri korumak amacıyla T diye tabir edilen dalgakıranlar yapılıyor. Dalgakıranların yapılması hane sahiplerini korkulu rüya görmekten uzak tutuyor. Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) her yıl belli sayıda dalgakıran ihale ediyor. 2017 yılının dalgakıran ihalesini alan Perşembe ilçesinden Barışbaki firması 1,5 aydır Bolaman sahilinde dalgakıran çalışmasını sürdürüyor. İhaleyi alan firmanın 4 adet 0 (sıfır) imalatlı 1 adet de tamir olmak üzere toplam 5 adet dalgakıran yapacağı belirtildi.

OLUMLU CEVAPLAR GELDİ

Dalgakıranların yapılmasına en çok sevinen vatandaşlardan biri olan Ahmet Yılmaz isimli vatandaş, “Biz aile olarak 40 senedir Bolaman sahilinde ikamet ediyoruz. Yaz ayında burası çok güzel ama kış mevsiminde her fırtınada büyük korku yaşıyoruz. Dalgakıranların yapılması için birçok defa gerek telefonla gerekse yazışma şeklinde ilgili makamlarla görüştük ve bize her zaman olumlu cevaplar geldi. Bize Yenipazar ile Bolaman arasında 27 adet dalgakıran olduğu ve bunların her yıl ihtiyaç olan yerlere sırayla yapılacağı şeklinde cevaplar geldi ve şuanda da çok şükür yapılıyor. Bu bakımdan Devletimize minnettarız. Artık korku yaşamıyoruz” diye konuştu.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap