SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ordu ‘Marka’laşma yolunda...

Ordu ‘Marka’laşma yolunda...

22 Şubat 2013 Cuma - 09:23




Ordu’nun marka değerlerini tespit etmek amacıyla Ordu Valiliği öncülüğünde “Marka Kent Stratejik Kalkınma Planı” projesinin tanıtım toplantısı yapıldı





Ordu Valiliği öncülüğünde hazırlanan "Marka Kent Stratejik Kalkınma Planı" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. YOL HARİTASINDA SON AŞAMA Ordu Valisi Orhan Düzgün, "Geçtiğimiz yıl Ordu Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nce hazırlanan ve Ordu’nun marka değerlerini tespit etmeye yönelik ‘Marka Kent Stratejik Kalkınma Planı’ projesi kapsamında, Marka Kentler Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik ile beraber başlamış olduğumuz projenin bir rapor haline getirilerek yol haritasının belirlenmesinde son aşamaya gelinmesinden dolayı mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Kültür ve Turizm Bakanlığından değerli çalışma arkadaşımız Ece Yiğit, Kültür ve Turizm Bakanlığı Danışmanı ve Uzmanı Ersin Demirel ile birlikte Ordu’nun kültür ve turizm rotaları oluşturulması konusunda çok değerli bir çalışma yürüttüler. Hazırlanan kitapçığın bölgemize gelecek olan yerli ve yabancı turistler için iyi bir rehber olacağı düşüncesindeyim" dedi. SOMUT ADIMLAR "Marka Kent Stratejik Kalkınma Planı" projesi kapsamında Ordu’da somut adımlar atılmaya başlandığını ifade eden Vali Orhan Düzgün, şunları kaydetti: "Kabakdağı ve Kayabaşı köyünde başlatılan ekoturizm faaliyetleri ve yaylalarda yayla turizmini geliştirici projeler de olduğu gibi artık uygulamaya yönelik bazı projeler, uygulamaya geçmeye başlamıştır." Paketlenip sunulmalı Marka Kentler Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik de “Amacımız Ordu’da turizmi geliştirmek. Yöresel kıyafetlerle köylerimizi organize ediyoruz. Örnek verecek olursak; geçtiğimiz günlerde Kayabaşı köyü 32 yabancı turisti ağırladı ve EMIIT fuarında çok güzel bir tanıtım yapıldı. Turizmi uzun vadeli konaklama haline dönüştüreceksek, yöresel aktiviteleri daha etkin hale getirmek gerekiyor. Ordu’nun turizm marka değerlerinin paketlenip turizm profesyonellerine sunulması gerekiyor” dedi. Çelik, turist getirmenin zor olmadığını, önemli olanın altyapı olduğunu ve konseptlere bölmek gerektiğini söyledi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap