SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ölüm korkusu

Ölüm korkusu

10 Mart 2017 Cuma - 08:43




Yomra’daki heyelanın hasar verdiği evde oturan Çakır ailesinin gözüne uyku girmiyor. Vatandaşlar ‘Önlem alınsın’ çağrısı yaptı.





Yomra ilçesi Gürsel Mahallesi’nde yaşanan heyelan olayları mahalle halkının can güvenliğini tehdit ediyor. Konunun mağdurlarından Mehmet Ali Çakmak, “Önlem alınması için ölmemiz mi gerekir” diyor. Trabzon’un Yomra ilçesi Gürsel Mahallesi’nde yaşanan heyelan olaylarına bir yenisi eklendi. Gürsel Mahallesi’nde yaşayan Tenzile Çakır’ın evinin banyosu heyelan nedeniyle tamamıyla yıkıldı. Kız kardeşinin evinin heyelan sebebiyle yıkılmasıyla alakalı açıklamalarda bulunan Mehmet Ali Çakmak, bu olayın ilk kez değil birçok kez başlarına geldiğini belirtti.

Arazi yapısı nedeniyle yaşanan heyelanlar konusunda daha önce gerekli mercilere gidip önlem uyarısında bulunduğunu söyleyen Çakmak, aldığı cevapların ise tamamen çağdışı olduğunu söyledi. 

TAMAMEN ÇAĞDIŞI

Yaşanan heyelan sırasında kardeşinin evinde oturma odasında olduklarını belirten Çakmak, “Taş eve çarpınca öyle bir gürültü oldu ki patlama oluyor sandık” dedi. Heyelan nedeniyle yuvarlanan taştan dolayı evin yamaç tarafındaki kısmının kullanılamaz hale geldiğini belirten Çakmak, “Konu hakkında önlem alınması için önce mahalle muhtarına, ardından da kaymakama gittim. Yıkılan kısmın yapılması adına bir afet ödemesi yapılması gerektiğini söyledim ancak eniştem Adnan Çakır bin 300 lira maaş alıyor diye bunu da sağlayamadım.

Gerekçe olarak da bin 300 liranın iyi bir gelir düzeyi oluşturmakta yeterli olduğunu söylediler. Belediyemize gittim, bütçelerinin kötü olduğunu iddia ettiler. Bu noktada mağdur olan güçlü bir taraf olsaydı çok eminim buranın yapılması için seferberlik ilan edilirdi. Anlayamıyorum önlem alınması için ölmemiz mi gerekir? Mağduriyetimizin giderilmesi isteğine karşı aldığımız cevaplar ise tamamen çağdışı” ifadelerini kullandı.


CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK

Evlerinin arkasında bulunan yamaçtan devamlı taş yuvarlandığını ve bu durumun can güvenliklerini tehdit ettiğini söyleyen Çakmak, “Bu defa düşentaş 2 buçuk 3 tonluk bir taştı. Her defasında kulak ardı edildi. Şimdi ise böyle oldu. Bu taşın banyoyu tamamıyla yıkmasından ziyade hareketlenen araziden gelebilecek diğer taşlar bizi korkutuyor. Zira o esnada o banyoda birisi olsaydı kesinlikle canlı kalma şansı yoktu. Bu arazide çocuklarımız oynuyor neticede yamacın dibindeki odalarda kalan çocuklarımız var bu taşlar onları gece uykularında da yakalayabilir ne zaman ne olacağı belli olmaz. Ancak tüm bu ihtimallere rağmen önlem yok” şeklinde konuştu.

Haber: Şükran ATALAR

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap