SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Okul yolu oldu 'korku yolu!'

Okul yolu oldu 'korku yolu!'

22 Ocak 2013 Salı - 15:40




Samsun’da bir köyde heyelan nedeniyle çöken yolun aradan geçen yaklaşık 4 yıla rağmen yapılmaması nedeniyle öğrenciler her gün 3 kilometrelik korku do





Samsun’da Terme ilçesine bağlı Kocamanbaşı köyü Hoylan Mahallesi’nden geçen grup yolunun bir kısmı 2009 yılında yaşanan heyelanda göçtü. Aradan geçen yaklaşık 4 yıla rağmen yol yapılmadı. Kenarından dere geçen ve birkaç köyü birbirine bağlayan yolun yapılmaması özellikle öğrencileri mağdur ediyor. Sabahın erken saatlerinde kalkıp okullarına gitmek isteyen çocuklar, servise binmek için hem heyelan nedeniyle çöken yoldan geçmek hem çamurlu yoldan gitmek hem de yaklaşık 3 kilometre yürümek zorunda kalıyorlar. 2009 yılında Terme ilçesinde yaşanan afet nedeniyle uçan yolun yapılması için Terme’deki yetkililere tam 21 kez dilekçe yazdıklarını belirten köylüler, çok mağdur durumda olduklarını, yollarının biran önce yapılması gerektiğini söylediler. Köylüler, “Yolumuz 2009 yılından beri kapalı. Yetkililere 21 tane dilekçe verdik ama halen yollarımız yapılmadı. Çocuklarımız yolda giderken yaban hayvanları önlerine çıkıyor ve korkuyorlar. Çocuklarımız yağmurda çamurda okula gidiyorlar. Kimseye sesimizi duyuramıyoruz. Hasta olsak doktora gidemiyoruz. Yolumuzun acilen yapılmasını istiyoruz” dediler. Okula giderken korkarak gittiklerini belirten Çocuklar, “Servisimiz evimize kadar gelmiyor. Servise binmek için uzun yol yürüyoruz. 4 yıldan beri köy yolunda yürüyorum. Yollarımız bozuk, yetkililerden yardım bekliyoruz. Okula giderken korka korka gidiyoruz” diye konuştular.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap