SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Öğretmenler afete karşı bilgilendirildi

Öğretmenler afete karşı bilgilendirildi

06 Kasım 2012 Salı - 12:50




Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay Giresun Şubesi tarafından öğretmenlere olası afet öncesi ve sonrası afet zararlarını azaltmak amacıyla semin





Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Kızılayı arasındaki yapılan protokol gereği Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay Giresun Şubesi tarafından öğretmenlere olası afet öncesi ve sonrası afet zararlarını azaltmak amacıyla seminer verildi. Giresun’da bir otelde yapılan seminere Giresun Milli Eğitim Müdürü Nejati Akkurt, Giresun Milli Eğitim Koordinatörü Ali Kılıçaslan, Kızılay Giresun Şube Genel Sekreteri Mürvet Şensoy ve Formatör öğretmenler katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Kızılay Giresun Şube Genel Sekreteri Mürvet Şensoy, ”Bilindiği üzere ülkemiz doğal afetlere gebe bir ülke. Buraya sizleri toplama amacımız doğal afetlerde zararları nasıl azaltırız. 1999 yılında meydana gelen Gölcük depreminde hem ülke olarak hem Türk Kızılayı olarak çok panik yaşadık ve sınıfta kaldık. Daha sonra 2007 yılında Kızılay eski Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Prof.Dr.Ahmet Mete Işıkara bugünkü projeyi hayata geçirmeyi hedeflemişlerdi. Projenin paydaş grupları öğretmenlerimiz, din görevlilerimiz, muhtarlarımız ve toplum polislerimiz. Öğretmenlerimizdeki amaç çok büyük kitleye ulaşmak. Herbiriniz kendi okullarınızda öğretmen arkadaşlarınıza onlarda öğrencilerine öğrenciler ise ailelerine anlatarak depremde, doğal afetlerde zararları nasıl azaltacağımızı bilinçli olarak öngörülecektir” dedi. "Eğitimin her alanda gerekli olduğunu hepimiz kabul ediyoruz" diyen Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ise ”Kızılay Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı 2008 yılında yapmış oldukları protokol ile bu projeyi başlattılar. Bugün burada gösterilen çalışmaları sizlerin başarıyla okullarınıza, sınıflarınıza yansıtacağınızı ben yürekten inanıyorum. Doğal afete maruz kaldıktan sonra yapacağımız çok fazla şey kalmıyor. O yüzden afetlerde zararları önlemek ve korunmak bunları önceden öğrenmek çok daha iyi bir durum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Kızılay eğitimcileri öğretmenlere deprem ve doğal afetler öncesi ve sonrası yapılabilecek konular hakkında görsel ve uygulamalı eğitim semineri verdiler.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap