SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Öğrenen şehir Ortahisar

Öğrenen şehir Ortahisar

05 Kasım 2015 Perşembe - 13:45




Ortahisar Belediyesi'nin 'Öğrenen Şehir Ortahisar' sloganıyla düzenlemiş olduğu Meslek Edindirme Kursları'nın açılış töreni belediyenin Çok Amaçlı Sal





Meslek Edindirme Kursları'nın açılış töreni yapıldı... Açılış törenine Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'in yanı sıra çok sayıda kursiyer de katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, meslek edindirme kurslarını düzenlemekteki temel amaçlarının bireylerin kalifiye eleman olarak yetişmelerine katkı sağlayarak istihdamı da artırmak olduğunu söyledi. Kursiyerlerin kendi hayatını kendilerinin idame ettirmesinin öncelikli hedefleri olduğunu belirten Başkan Genç, meslek edindirme kursları sayesinde şehrin artan turizm potansiyelini göz önüne alarak yabancı dil kursları da düzenlediklerini bunun da şehir adına artı bir katma değer olduğunu ifade etti. Başkan Genç, “Vatandaş olarak topluma da, milletimize de memleketimize de faydalı olmak gibi bir amacımız olsa gerek. Öncelikle tabi ki kendi hayatımızı idame ettirmeyi, kendi kariyerimizi planlamayı ve o doğrultuda çalışmalar yapmayı ve eğitim almayı hedefleriz. Ama bunun yanında yaptığımız bu çalışmanın toplumumuza dönük bir amacı olması lazım. Ortahisar Belediyesi olarak bizim de yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen bir taraftan tabii görevlerimizi yerine getirirken diğer taraftan da eğitime hizmet etmeyi çok çok öne çıkarıyoruz. Bu konuda okullarımızın fiziksel ihtiyaçları başta olmak üzere katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu günkü kurslarımız da bu anlayışımızın bir parçasıdır. Üniversiteye Hazırlık, KPSS Hazırlık, Meslek Edindirme, ve Kültür Sanat Kursları olmak üzere dört ana kulvarda kurslar düzenledik. Son zamanlarda ilimizin de turizm potansiyelinin öne çıkmasından dolayı daha çok ihtiyaç hale gelen dil kurslarıyla beraber diğer meslek edindirme kurslarımızı da açtık” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap